El Trofeo Larry O’Brien estarà exposat al públic demà en L’Alqueria del Basket

01/08/2018

El Trofeu Larry O’Brien de campió de la NBA estarà exposat perquè tots els aficionats al bàsquet que vullguen puguen acostar-se a vore-ho o fotografiar-se amb ell demà dijous 2 d'agost de 2018 des de les 12:00h fins a les 20:00 hores en la recepció de L’Alqueria del Basket.

 

El trofeu ja es troba situat en la major instal·lació de bàsquet base del continent, on en el mateix horari en el dia de hui s'estan realitzant sessions exclusives per a membres del NBA Fan Club, la iniciativa de fidelització d'afeccionats de NBA Spain pionera a Europa.

 

Larry O'Brien Trophy

El trofeu Larry O'Brien es concedix al guanyador de les Finals de la NBA. El trofeu va ser dissenyat per Tiffany & Co. i presentat en societat el 16 de maig de 1977. De 1977 a 1984 va tindre la denominació de World Championship Trophy. Va ser anomenat en honor a Larry O'Brien (tercer comissionat de la NBA 1975-1984) quan el comissionat David Stern va arribar al càrrec en 1984.

 

El trofeu Larry O’Brien va reemplaçar al trofeu Walter A. Brown, que va passar de campió a campió (semblant a la Stanley Cup) . Brown, un dels fundadors de la NBA, era el propietari dels Boston Celtics.

 

El trofeu mesura 62,2 cm d'alt (24,5 polzades) i pes 7,2kg (16 lliures). Representa una pilota de bàsquet en moviment sobre un segment de cércol i canastra. La pilota de bàsquet representada en el trofeu té la grandària reglamentària de 22,8 cm (9 polzades) de diàmetre. El trofeu està completament fet a mà en plata de llei i, posteriorment, encastat en or de 24 quirats. Cada any, dos artesans altament qualificats de Tiffany & Co. - un filador i un argenter en el taller de Parsippany en N.J. - treballen durant aproximadament 80 hores en el trofeu.

 

Després del partit final de les Finals de la NBA el trofeu es concedix al propietari (s) de l'equip guanyador així com als components de la plantilla. Posteriorment el trofeu torna als tallers de Tiffany on els artesans graven el trofeu amb el nom de l'equip guanyador i el restauren a la seua condició original.

 

Els Portland Trail Blazers van ser els primers guanyadors del nou trofeu després de la temporada 1976-77. Els Angeles Lakers disposen de 10 trofeus Larry O’Brien, els Chicago Bulls, sis, Boston Celtics i San Antonio Spurs, quatre, Detroit Pistons, Miami Heat i Golden State Warriors, tres; Houston Rockets, dos; Dallas Mavericks, Philadelphia 76ers, Portland Trail Blazers, Seattle SuperSonics, Washington Wizards (llavors Bullets) i Cleveland Cavaliers, un.


TAGS: