Les seleccions europees per al Jr.NBA World Championship, impressionades amb L’Alqueria del Basket

04/08/2018

Les seleccions europees per al Jr.NBA World Championship ja estan camí dels Estats Units, on començaran el dimarts la seua participació en este nou torneig. I ho fan després d'haver realitzat el seu campus d'entrenament durant quatre dies en L’Alqueria del Basket. Una experiència de la qual es mostren plenament satisfets i després de la qual es marxen impressionats per les millors instal·lacions de bàsquet base d'Europa.

 

Henry Utku, cap d'operacions de bàsquet i esdeveniments de la NBA para Europa, Orient Mitjà i Àfrica, realitzava un balanç del treball de les seleccions europees en la seua segona visita a L’Alqueria del Basket: “Ha sigut una gran setmana, que ha permès als equips treballar junts i als entrenadors començar a preparar els aspectes que necessitaven abans d'acudir al Jr.NBA World Championship. Valencia Basket ha sigut un gran amfitrió, molt atents a tot el que hem necessitat. Només cal fer una ullada a les instal·lacions, que són increïbles. Teniu nou pistes ací, teniu ací el servei de fisioteràpia, una cafeteria… És un gran lloc i ens encantaria tornar”.

 

L'entrenador de la selecció europea femenina, el serbi Uros Dragicevic, assenyala que “és una meravella tindre açò i comptar amb totes les pistes que hi ha, nou cobertes, quatre descobertes. És una cosa que ens ha donat coses bones en els quatre dies d'entrenaments que hem tingut ací en L’Alqueria”.

 

L'entrenadora de la selecció europea femenina, la lituana Lina Brazdeikyte, assenyalava que L’Alqueria del Basket “és perfecta, estic una mica gelosa per que és molt bó tindre una instal·lació com esta, en la que teniu nou pistes juntes per als joves. Quan jo era xicoteta no hi havia res com açò, per açò dic que estic una mica gelosa, perquè ho té tot. No només hi ha moltes pistes, el parquet és d'altíssima qualitat, les cistelles, els vestuaris, teniu un gimnàs. Teniu absolutament tot el que fa falta per a jugar al bàsquet. És una instal·lació magnífica”.

 

El exjugador de Valencia Basket en la temporada 2001-02 i ambaixador de la NBA en este Europe Training Camp desenvolupat a València, l'holandès Francisco Elson, també es desfeia en elogis cap a L’Alqueria del Basket en assegurar que “estes instal·lacions són molt bones, tenen un altíssim nivell i són de les millors d'Europa. El Club ha canviat molt i amb L’Alqueria, Valencia Basket ha posat el seu futur en el planter. Li desitge al Club molta sort i estic segur que treballarà molt dur amb els seus jugadors, el bàsquet tracta d'açò. El que s'està fent en L’Alqueria del Basket és molt bo, quan jo era jove no hi havia instal·lacions com estes. És una oportunitat increïble per a trobar jugadors de bàsquet d'alt nivell”.

 

Els que més han disfrutat de les pistes de L’Alqueria del Basket han sigut els propis jugadors i jugadores dels combinats europeus per al Jr.NBA World Championship. Una de les tres jugadores espanyoles de l'equip femení, Carolina Ruiz Molina, considera que les instal·lacions en les quals han treballat estos quatre dies “són molt bones, tens un munt de pistes en les quals no et rellisques i pots jugar molt bé al bàsquet”.


TAGS: