El Torneig masculí BAM L’Alqueria 2018 comença amb emoció

09/08/2018

El torneig BAM L’Alqueria del Basket 2018 ha arrancat amb un primer dia en el qual els partits igualats amb reaccions al final s'han barrejat amb diferències àmplies en les dues jornades que s'han disputat hui dijous. Grècia i Espanya Blanc, amb dos triomfs cadascun, s'han destacat en la primera jornada, amb el liderat provisional per al conjunt espanyol. Israel va sumar un valuós triomf davant Espanya Roig, que també va posar l'1-1 a la vesprada en imposar-se a Ucraïna. Estos últims i Polònia van caure derrotats en tots dos partits i acaben el primer dia amb 0-2.

En l’encontre inaugural, Polònia s'ha refet d'un mal inici per a competir-li el partit a Grècia fins als últims segons, encara que un rebot ofensiu dels hel·lens i una pèrdua dels polonesos ha acabat donant el triomf a Grècia per un marcador de 92-83. Daramouskas amb 21 punts i Plotas amb 17 van liderar el triomf grec, deixant en res l'exhibició ofensiva de Szymon Paluch (27 punts). En el millor partit de la jornada, Israel va remuntar en la segona meitat per a acabar guanyant a Espanya Roig per 72-75, encara que l'equip espanyol va tindre fins i tot triple per a manar el partit a la pròrroga. Ben Oche (11 punts) va liderar un triomf coral amb sis jugadors amb 8+ punts. Juan Núñez va sostindre ofensivament a l'equip nacional amb 22 punts i diverses accions decisives per a agarrar a Espanya Roig al partit, però la moneda va caure del costat hebreu. Per a tancar la jornada matinal, Espanya Blanc va posar la directa en la segona meitat (56-6 en els segons 20 minuts) per a guanyar-li a Ucraïna per 44-99. Aaron Ganal amb 17 punts i Garuba amb 15 van ser els millors en el costat espanyol.

Israel va remuntar 21 punts en els huit primers minuts de l'últim quart per a posar-se un a dalt a 80 segons del final però un triple de Plotas (el millor dels grecs amb 18 punts) i la defensa en l'últim minut van tancar un triomf per a Grècia per un marcador de 68-72 que va suposar la segona victòria del dia per als hel·lens. La capacitat de reacció en la recta final i els 20 punts de Yoav Berman no van ser suficients per als hebreus.

Els equips espanyols es van imposar amb rotunditat als dos equips que acaben a zero el primer dia. Espanya Roig va dominar de principi a fi a Ucraïna per a acabar guanyant per 39-87 amb una destacada actuació de Javier Luque (19 punts i 11 robatoris de pilota per a 27 de valoració) i dobles figures de Luis García (16-10). El combinat blanc d'Espanya va tancar el dos de dos en este dijous controlant el seu partit davant Polònia amb un 24-5 en el primer quart, que va acabar amb un marcador de 82-50. Jordi Rodríguez amb 16 punts i Gerard Bosch amb 14 van ser els millors de l'equip espanyol. El jugador de L’Alqueria del Basket Hugo Baeza, formant amb Espanya Blanc, va aportar 2 punts i 4 rebots en el primer partit del dia davant Ucraïna i 8 punts, 4 rebots i 9 de valoració davant els polonesos.