Espanya Blanc, amb pas ferm cap a una final del BAM L’Alqueria 2018 que es decidirà demà

10/08/2018

La cinquena i última jornada de la fase regular del torneig BAM L’Alqueria del Basket 2018 decidirà els emparellaments de les finals de la vesprada. Espanya Blanc arriba al dissabte amb un 4-0 i amb els dos peus quasi en la gran final. Només una derrota davant Israel, unida a una complicada combinació de resultats li deixaria fora dels dos primers llocs. Els israelians necessiten guanyar al líder i esperar una derrota de Grècia en la cinquena jornada per a poder repetir davant Espanya Blanc, en este cas en la final.

El cas oposat és el de Grècia, que es ficaria en la gran final d'esta primera edició si guanya a Espanya Roig i Israel perd davant Espanya Blanc. O si perd davant Espanya Roig per tres o menys punts i Israel també perd. Espanya Roig també té opcions per a ficar-se en la final, però per a açò necessita guanyar un triple empat a 3-2 amb Israel i Grècia. Per a açò ha de guanyar als hel·lens per quatre o més punts i esperar que Espanya Blanc li guanye a Israel, la qual cosa provocaria una final entre els dos equips del nostre país. Ucraïna i Polònia arriben a l'última jornada sense conèixer la victòria i s'enfrontaran demà dues vegades, primer en la fase de grups i després en la lluita per la cinquena posició.

La tercera jornada ha vingut marcada per tres triomfs clars. Encara que no ho semblava en el partit que obria este divendres. Grècia anava guanyant 24-13 al final del primer quart i manava per més de deu a tres minuts del descans. Però Espanya Blanc va poder començar a córrer al final del segon quart i va allargar la seua dinàmica positiva amb un 10-27 en el tercer acte que li donaria el triomf final a l'equip espanyol davant els grecs per 60-87. Martín Iglesias (21 punts i 10 rebots) i Jordi Rodríguez (16 punts) van deixar sense efecte el bon partit de Kokkinos (18-7). En el segon partit del matí, Israel es va donar un festí amb la cuera Ucraïna per a portar-se el partit per un resultat de 96-50. Botzer (16 punts) va ser el màxim anotador en un nou triomf coral del combinat hebreu amb cinc jugadors amb 10+ punts. La jornada matinal es va tancar amb un contundent triomf d'Espanya Roig davant Polònia per 47-71 amb dobles figures de Néstor Luis.

La vesprada va començar amb Grècia sumant la seua tercera victòria per a mantindre la seua ferma candidatura per a ficar-se en la final d'este torneig BAM L’Alqueria del Basket 2018 després de guanyar a Ucraïna per 52-90. Nikolaos Plotas va ser de nou el jugador més destacat dels hel·lens amb 19 punts, amb Poluiakhtov com a màxim anotador ucraïnès amb 15 punts. Espanya Blanco es va mantindre imbatut en el torneig i va aconseguir el bitllet virtual per a la final després de guanyar el duel regional davant Espanya Roig per un marcador de 47-80. Gerard Bosch (17 punts), Aaron Ganal amb 15 i Jordi Rodríguez amb 14 van liderar el triomf dels blancs. Els 11 punts de Juan Núñez no pogueren ajudar als seus a portar-se el partit. El jugador de L’Alqueria del Basket Hugo Baeza va disputar 10 minuts en este segon partit per a col·laborar en el triomf d'Espanya Blanc. Israel va tancar el segon dia de competició amb un còmode triomf davant Polònia per un resultat de 63-95.