Espanya Blanc i Finlàndia colpegen primer en el Torneig Femení BAM L’Alqueria del Basket 2018

16/08/2018

El torneig BAM L’Alqueria del Basket 2018 ha arrancat amb un primer dia en el qual Espanya Blanc i Finlàndia van començar sumant un ple de triomfs. Les primeres davant Grècia i l'altre equip espanyol, el Roig, amb un marcador favorable a les blanques per 73-68. Les fineses imposant-se en un partit apretat a Polònia (56-53) i amb rotunditat a Grècia (32-69). Portugal es va refer de la seua derrota inicial remuntant per a guanyar a Polònia a la vesprada (61-76), mentre que Espanya Roig suma un 1-1 en el seu caseller després del seu triomf matinal davant Portugal. No coneixen el triomf fins al moment ni Polònia, que va perdre dos encontres en els quals va competir fins al final, ni Grècia.

En l’encontre inaugural, Espanya Roig va començar a obrir bretxa en el segon quart del seu partit davant Portugal i va trencar el partit de manera definitiva en el tercer per a acabar sumant la seua primera victòria davant les lusitanes per un marcador de 50-79. Deva Bermejo amb 10 punts i 10 robatoris i Carmen Rigo amb 13 punts van ser les millors en el combinat espanyol. Espanya Blanc també va començar amb un triomf contundent en la jornada 1 i no va donar opció a Grècia, a la qual es va imposar per un resultat de 33-71, amb 12 punts d'Elena Buenavida com a màxima anotadora i 6 punts i 12 rebots d'Ana Picos com a jugadores destacades. L'emoció de la jornada matinal es va concentrar en el xoc entre Finlàndia i Polònia, que va acabar caent de costat de les nòrdiques per 56-53. Les poloneses no van aprofitar la seua opció d'empatar i el temps es va escórrer per a certificar el triomf de les fineses. Kanerva, amb 11 punts va ser la màxima anotadora de les vencedores i del partit.

L'encert exterior en l'últim quart li va donar el seu primer triomf del torneig a Portugal, que es va imposar després d'un partit igualat davant una Polònia que es va desfer al final per un marcador de 61-76. Els 41 de valoració de Filipa Barros (25 punts, 11 rebots i 9 robatoris) van liderar la reacció i el triomf lusità. Finlàndia va completar el seu doblet del dia passant per sobre de Grècia amb un resultat final de 32-69. El plat fort del dia es va reservar per al final, amb el duel entre els dos equips d'Espanya. L'equip roig va començar anotant amb facilitat i va obrir una xicoteta bretxa per a anar-se set a dalt al final del primer acte. Espanya Blanc va retallar el seu desavantatge i es va posar a un per a arribar amb 37-38 al descans. I va seguir amb la seua dinàmica positiva després de l'intermedi per a fer-se amb el control del partit i manar per més de deu punts amb quatre minuts per jugar. No obstant açò, l'equip roig no es va rendir i es va posar a quatre a mig minut del final, encara que el triomf va ser finalment per a Espanya Blanc per 73-68.