Els dos combinats d'Espanya es citen en la final del Torneig Femení BAM L’Alqueria del Basket 2018

17/08/2018

Després de tancar la vesprada del dijous amb un enfrontament directe que va caure del costat de l'equip blanc, els dos combinats que Espanya té en este Torneig Femení BAM L’Alqueria del Basket 2018 es tornen a citar. De nou en la pista central de L’Alqueria, de nou a les 19:00 hores. Encara que en este cas serà demà dissabte i per a decidir el guanyador del torneig.

Espanya Blanc arriba invicte a l'últim dia després de començar el dia imposant-se amb rotunditat a Portugal per 38-83, amb 11 punts i 7 rebots d'Eva Pardo i 12 d'Elena Buenavida com les jugadors més destacades. En la jornada de vesprada va tindre un enfrontament més exigent davant Finlàndia, que finalment va resoldre per un marcador de 62-68. De nou Elena Buenavida, amb 16 punts, va ser la millor de les blanques, acompanyada amb 11 punts i 7 rebots de Celia García.

Espanya Roig es va refer de la seua derrota i va certificar la seua plaça en la final amb el 3-1 que ara reflectix el seu caseller. Va començar el dia amb un sòlid triomf davant Finlàndia per 90-59, amb un completíssim partit de Beva Bermejo, que va acabar amb 28 de valoració. I després d'arribar perdent al descans davant Polònia, l'equip dirigit per Francisco Javier García va tancar el seu cèrcol per a no permetre cap punt al seu rival durant 16 minuts i acabar portant-se el partit per un marcador de 59-38. Carmen Yanez amb 12 punts va ser la més destacada de l'equip espanyol.

Les dues derrotes de les fineses davant els equips espanyols permeten a Portugal empatar a les nòrdiques amb un 2-2 en el caseller. Les lusitanes es van imposar a Grècia per 52-70 i demà lluitaran per la tercera plaça en un duel directe entre Portugal i Finlàndia. Grècia (1-3) es va estrenar amb una emocionant victòria davant Polònia en un partit que va acabar amb triomf hel·lè per 46-50. Polònia (0-4) seguix sense estrenar-se malgrat tenir bons moments de joc.