Espanya Blanc se’n porta el Torneig Femení BAM L’Alqueria del Basket 2018

18/08/2018

Espanya Blanc s’ha proclamat campió invicte de la primera edició del Trofeu BAM L’Alqueria del Basket femení en imposar-se en la final a Espanya Roig en un partit que no es va resoldre fins als compassos finals. La MVP del torneig, Elena Buenavida, va tindre encert en el moment decisiu per a permetre a l'equip blanc arribar al final amb avantatge i portar-se la final per un marcador de 61-49. L'entrenador Rubén Burgos i les jugadores del Valencia Basket, Tamara Abalde, Meiya Tirera i Marina Lizarazu van ser part dels encarregats de donar la medalla a les campiones.

Espanya Blanc va començar colpejant primer en la final amb un parcial de 8-0 i va arribar a manar per 11 punts fins que Carmen Rigo i Davinia Ángel van eixir al rescat de les seues per a arribar amb 18-13 al final del primer acte. L'equip blanc va donar una altra estirada de la mà de Marina Asensio i Gemma Núñez i va aprofitar la falta d'encert d'Espanya Roig per a posar-se catorze a dalt amb dues cistelles seguides de Lucía Navarro, encara que al descans es va arribar amb 35-23. Després de l'intermedi, Beva Bermejo va liderar la millora de l'equip roig per a acostar-se a huit quan Carmen Yanez es va unir a la causa ofensiva, encara que la presencia rebotejadora d'Ana Picos mantenia un còmode avantatge per a Espanya Blanc. La defensa va tornar a posar a huit a Espanya Roig (45-37 min.28) en un final de quart que es va convertir en un duel entre les dos millors de cada equip (Bermejo i Buenavida) per a arribar amb 49-41 amb deu minuts per jugar.

Carmen Yanez va acostar des del tir lliure a quatre a Espanya Roig abans d'un triple de Lucía Navarro per a tallar la reacció de les que exercien com a visitants. El partit va entrar en una dinàmica d'errors de la qual va eixir primer l'equip blanc per a entrar amb set d'avantatge en els quatre minuts finals amb una cistella en transició de Buenavida, que a més va furtar una pilota i va traure un 2+1 per a encarrilar el triomf del seu equip. Però Beva Bermejo no havia dit la seua última paraula i tractava d'agarrar a l’equip roig al partit, encara que Ana Picos des del tir lliure protegia la renda blanca. L'equip dirigit per Cristina Cantero no va perdre la calma i va acabar portant-se el partit i el torneig per un resultat de 61-49.

Finlàndia es va guanyar la tercera plaça dues vegades este dissabte. Primer per a exercir com a local en el partit per la medalla de bronze en guanyar a Portugal per 47-54 en la jornada matinal. I davant el mateix rival, guanyant la tercera posició definitiva en el torneig en guanyar a les lusitanes per 63-44 amb 11 punts de Reijonen com a màxima anotadora. Polònia va guanyar el seu primer partit del torneig davant Grècia per 43-48 per a assegurar-se la cinquena plaça final. El quadre polonés es va posar per primera vegada per davant a 80 segons del final, Drosouni va forçar la pròrroga i en el temps extra, el triomf s’ho van quedar les poloneses amb l'allargada figura de Kalenik com a peça clau en defensa.