Victòria davant UCAM Murcia a Alcoi per a obrir la pretemporada (85-58)

30/08/2018

Valencia Basket va obrir la seua pretemporada amb un triomf davant UCAM Murcia (85-58) a Alcoi en un partit en el qual va començar a obrir bretxa en el segon quart i ho va trencar de manera definitiva en el tercer amb un parcial de 26-10. Joan Sastre (14 punts) i Sam Van Rossom (18 valoració) van ser els més destacats en un partit en el qual es van estrenar amb bones sensacions Mike Tobey (8 punts i 4 rebots) i Matt Thomas (9 punts i 7 rebots).

 

El primer quintet de Jaume Ponsarnau va ser el format per Sergi García, Guillem Vives, Joan Sastre, Will Thomas i Mike Tobey. L’aler balear va anotar en dues accions individuals les primeres cistelles de la pretemporada encara que UCAM Murcia va replicar de la mà de Kloof i Soko. Un mat de Tobey i una anella passada de Will Thomas van donar una primera xicoteta renda a l'equip taronja, que una pilota penjada baixada per Tobey va ampliar per a posar el 10-5 al pas per la meitat del primer acte. Un triple de Sastre va portar a Juárez a parar el partit amb huit a dalt per als taronja i l'equip murcià va reaccionar fins a posar el 13-12 amb una suspensió des de la mitja distància de Todorovic. Una safata marca de la casa de San Emeterio va tallar el parcial en contra però Cate mantenia a un punt als murcians. El primer triple de Matt Thomas com taronja i dos tirs lliures de Doornekamp van estirar de nou un poc la renda valenciana. Un triple de Rudez va trobar la rèplica d'un ganxo de Will Thomas per a deixar el marcador en 22-17 al final del primer quart.

 

Un triple de Doornekamp va obrir el segon acte i un fade-away de Will Thomas va posar una nova màxima de deu punts (27-17 min.12). Un triple de Dubljevic va contindre la millora murciana, liderada per Kloof i un combatiu Cate, i un altre triple de Guillem Vives, este després d'una bona jugada de defensa col·lectiva que va acabar en robatori i transició posava el 33-21 a cinc minuts i mig per al descans. Todorovic amb un triple va trencar una dinàmica d'intercanvi d'errors encara que dos tirs lliures de Josep Puerto mantenien l'avantatge taronja per damunt de la desena. Un alley-oop llançat per Van Rossom i que va baixar Mike Tobey i una altra cistella del pivot americà equilibraven els tirs lliures del UCAM Murcia, que es va acostar a set amb un triple de Durán. Un altre triple sobre la botzina de Doornekamp i dos tirs lliures de Matt Thomas ho deixaven en 44-32 en arribar a l'intermedi.

 

Un ganxo de Dubljevic va ser l'obertura de la segona meitat, la qual cosa unida a un triple de Sastre, una acció individual de Fernando San Emeterio i un triple de Sam Van Rossom van significar un parcial d'eixida de 10-0 que va col·locar en el marcador una nova màxima de +22 (54-32). Un mat després de robatori i una acció individual de Joan Sastre van ampliar fins i tot més l'avantatge local. I un triple de Dubljevic i dos tirs lliures de Van Rossom posaven el 63-35 en la meitat del tercer acte. Todorovic amb un triple i un mat en transició de Soko tractaven de donar un poc d'energia per a reaccionar al UCAM Murcia, però un 3+0 de Sergi García tallava l'intent de reacció de l'equip de Javier Juárez. Matt Thomas per elevació i Will Thomas des del tir lliure van col·locar el +30 abans d'arribar amb 70-42 amb deu minuts per jugar.

 

L'equip murcià va millorar en l'inici de l'últim acte de la mà de Delía i Oleson, rebaixant el seu desavantatge fins als 21 punts amb set minuts per jugar abans de que el primer triple de Labeyrie com taronja, una safata després de robatori de Matt Thomas i dos triples seguits de Van Rossom dispararen la renda taronja fins a posar el 83-51. Els últims minuts, amb els dos equips notant ja l'acumulació de minuts i entrenaments previs, només van servir perquè els murcians retallaren un poc el seu desavantatge per a deixar el marcador final en 85-58.


TAGS: