Abalde: “Anem per bon camí, volem començar fort la temporada”

17/09/2018

Valencia Basket va sumar altres dos triomfs a Oviedo que li permeten seguir comptant els seus quatre partits d'esta pretemporada per victòries. En un cap de setmana en el qual l'equip taronja va comptar amb fins a sis baixes en la seua plantilla, Alberto Abalde es va destapar com un dels grans referents de l'equip. 11 punts davant Baxi Manresa. I 26 davant Herbalife Gran Canària per a acabar guanyant en la pròrroga. L’aler gallec destaca per damunt dels resultats, “que els dos partits del Circuit de Pretemporada Movistar ens han servit molt. Han sigut competits, els rivals ens han exigit jugar a bon ritme. Ahir davant Herbalife Gran Canària va ser especialment bó perquè ens ha exigit sobreposar-nos a una mala situació. Hem comès errors però després com a equip ens hem sobreposat i ens va bé sobretot ara en pretemporada eixos minuts extra tant físicament com tàcticament”.

 

Als seus 26 punts amb només una fallada en el tir del partit d'ahir, Abalde va afegir 3 rebots, 2 assistències, 5 pilotes furtades i 8 faltes rebudes per a totalitzar 37 crèdits de valoració. Un registre que suposa la millor marca de valoració des que es va començar a disputar el Circuit de Pretemporada Movistar. L’aler taronja destaca que “el rècord està molt bé, però parlant clar m'he embolicat un poc en l'últim quart. He ficat al meu equip en la pròrroga, fallant tirs lliures, perdent una pilota, així que hi ha moltes coses que millorar. Però a nivell de partit ens ve molt bé, jugant una pròrroga, recuperant-nos d'un mal moment. Contra Herbalife Gran Canària que és un equip que t'exigix molt a tot el camp amb Salva Maldonado. Un partit que ens ha anat bé per a treballar nosaltres, un altre més”.

 

A poc menys de dues setmanes de començar la competició oficial, Abalde es mostra “content perquè vaig començar un poc més tard que els companys i tenia ganes de ficar-me ràpid. Cal seguir posant-se bé físicament, tots tenim dolors però cal anar controlant-los i arribar perfectes a l'inici de la temporada”.

 

Les tres incorporacions a l'equip han destacat al llarg del cap de setmana. Mike Tobey va ser el millor en l’encontre del dissabte. Louis Labeyrie va fer el seu millor partit com taronja el diumenge. Matt Thomas va ser clau en els dos partits. El #6 de Valencia Basket desvetla que “els tres nous s'han ficat genial en l'equip, sobretot destacaria que els tres són molt bones persones. S'han ficat en el grup perfectament i per descomptat en la pista tenen també unes qualitats que ens van a aportar un munt de coses”.

 

Preguntat sobre el color que li veu a l'equip després de diverses setmanes de pretemporada, Abalde ironitza i contesta que ho veu “de color taronja (riu). Bé, crec que anem per bon camí, estem treballant bé, agafant tots els conceptes que vol Jaume i veig a la gent molt involucrada, amb moltes ganes d'estar units i de començar fort la Liga Endesa, que tenim un calendari difícil”.


TAGS: