Quinta victòria de la pretemporada en la pista del TAU Castelló (55-88)

19/09/2018

Valencia Basket va sumar el seu quint triomf de la pretemporada en imposar-se al TAU Castelló per 55-88 en la sexta edició del Trofeu Diputació de Castelló Copa Lexus jugat en el pavelló dels castellonencs. L'equip taronja es va fer amb el control del partit en la recta final del primer acte, es va distanciar en el segon i va arribar a manar per 30 punts abans d'una reacció local en el tercer quart. Els homes de Ponsarnau van recuperar sensacions en l'últim parcial en un partit en el qual van destacar Matt Thomas amb 17 punts, Mike Tobey amb 13-7 i Louis Labeyrie amb 11 rebots.

Jaume Ponsarnau va començar el partit amb el quintet format per Guillem Vives, Matt Thomas, Alberto Abalde, Louis Labeyrie i Mike Tobey. Una connexió entre Vives i Tobey va suposar la primera cistella del partit, obra del pivot nord-americà. L'equip taronja va trobar en les primeres accions al seu “cinc”, que encistellava prop de l’anella i rebotejava en l'altre costat, la qual cosa unida a un triple de Labeyrie va posar el 2-7 després de tres minuts d’encontre. Washburn i dues transicions consecutives de Chema García van posar per damunt a l'equip castellonenc, encara que un 2+1 de Tobey va posar el 8-10 en arribar a la meitat del primer acte. Dos tirs lliures de Will i una cistella de Labeyrie després d'una bona assistència de Guillem Vives van augmentar la renda taronja i un triple de Doornekamp després de rebot ofensiu de Galarza van portar a Toni Ten a parar el partit amb 8-17 al pas pel minut 7. Dues cistelles seguides de J.J. García van acostar al Tau Castelló encara que un triple de Van Rossom va protegir la renda taronja i un 2+1 de Sergi García va posar per primera vegada la desena d'avantatge, encara que un encert de Sabonis ho deixava en 14-23 al final del primer acte.

Un triple de Sastre va obrir el segon quart, encara que va trobar la rèplica ràpida de l'holandès Leon Williams amb un altre encert llunyà. TAU Castelló es va acostar a set abans d'un triple de Dubljevic, una anella passada de Will Thomas i dos tirs lliures del pivot montenegrí que van disparar la renda taronja. Una cistella després de rebot ofensiu de Labeyrie va elevar el parcial i va portar a Toni Ten a parar el partit amb 19-35 a cinc minuts del descans. L'equip taronja va tancar el seu cèrcol i va ampliar el seu avantatge amb un triple de Matt Thomas per a un parcial de 0-12 que va fer a l'equip taronja doblar al seu rival. El quadre castellonenc va tallar en eixe moment el parcial visitant amb dues cistelles seguides, encara que dos triples seguits de Matt Thomas i Sam Van Rossom van tornar a ampliar la renda taronja i dos tirs lliures de Matt Thomas posaven el 23-46 amb un altre parcial a favor, resultat amb el qual es va arribar al descans.

Dos tirs lliures i una cistella després d'assistència de Dubi de Will Thomas van obrir la segona meitat encara que Juanjo García amb una cistella amb addicional volia ficar als seus en el tercer acte. Dos tirs lliures de Dubljevic i un triple des de la cantonada de Matt Thomas van col·locar el 26-55 en el marcador del Ciutat de Castelló i malgrat la cistella de Fuzaro el quart triple sense fallada de Matt Thomas van posar la trentena d'avantatge després de tres minuts del tercer quart. Després del temps mort local, una bona defensa, una circulació ràpida i el cinquè triple sense fallada de Matt Thomas per al 28-61. J.J García li posava intensitat per a donar resposta i es va complementar amb Washburn per a encadenar tres cistelles seguides, encara que Sam Van Rossom va ficar altres dos per a protegir l'avantatge visitant. Ponsarnau va canviar a tot el quintet de colp i el partit va entrar en un moment d'imprecisions que va tallar Fuzaro amb un triple. L'equip castellonenc es va aprofitar de la falta d'encert taronja en la recta final del tercer quart per a retallar un poc el seu desavantatge i deixar el partit en 42-65 amb deu minuts per jugar.

Un triple de Abalde va acabar amb la sequera taronja i Valencia Basket va pujar la intensitat arrere per a poder anotar fàcil en transició amb punts de Sergi García i Tobey per a tornar a pujar el seu avantatge (42-71 min.33). Un triple de Van Rossom va replicar a la cistella de Portález i malgrat que el TAU Castelló ho seguia intentant, Sergi García des del tir lliure i un triple de Doornekamp posaven la renda visitant per sobre de la trentena (47-79) a cinc minuts del final. Will amb dues accions positives i Tobey amb un triple i dos tirs lliures seguien fent pujar la renda del Valencia Basket encara que J.J García seguia posant-li cor. La recta final va servir per a donar-li minuts als joves dels dos equips i per a deixar el marcador final en 55-88.