Presentació, ovacions i derrota per la mínima (76-78)

23/09/2018

Valencia Basket va sumar la seua primera derrota de la pretemporada en caure en la 25ª edició del Trofeu Ciutat de València per 76-78. Les pèrdues i la falta d'encert van tindre a l'equip taronja per darrere durant tres quarts davant un rival encertat des del triple amb un Mathias superlatiu (27 punts). Però va reaccionar en l'últim liderat per Will Thomas i Guillem Vives i va arribar fins i tot a empatar el partit a quatre segons del final. Però la cistella final de López- Arostegui li va donar el triomf a l'equip visitant. Sam Van Rossom, que es va arribar un fort colp en el maluc només començar el partit, ja no va poder tornar a jugar. Abans, es van presentar i es van reunir per a una gran foto de grup els 51 equips de L’Alqueria del Basket, l'aficionat guanyador del concurs que buscava al Taronja més Taronja i els dos equips professionals del Club, el femení que enguany debutarà en la Liga Dia i el primer equip masculí.

Jaume Ponsarnau va començar el partit amb el quintet format per Sam Van Rossom, Joan Sastre, Alberto Abalde, Will Thomas i Bojan Dubljevic. Una safata de l'escorta balear va ser la primera de la temporada en la Fonteta i encara que l'equip verd-i-negre es va posar per davant, un triple de Abalde va posar el 7-5. Un triple de Laprovittola va tornar a posar per damunt al quadre català, però Dubljevic baix l’anella i un palmeig de Will Thomas col·locaven l'11-10 al pas per la meitat del primer quart. Will va equilibrar el triple de Mathias, però altres dos triples seguits de l'equip verd-i-negre portaven a Jaume Ponsarnau a parar el partit amb 13-19 a tres minuts per a acabar el primer quart. Tobey va trencar el parcial en contra amb un mat però Morgan va ficar un altre triple per a posar un desavantatge de set punts. Matt Thomas es va fabricar el tir a taula i el triple des de la cantonada, però la Penya seguia anotant amb massa facilitat i al final del primer quart es va arribar amb 20-28 amb un triple llunyà de Ventura.

Tobey en transició va anotar la primera cistella del segon acte i Sergi García corrent al contraatac va arrapar un poc més el desavantatge. Un tir impossible de Matt Thomas va posar el 26-28 abans que el partit haguera de parar-se per un problema en la taula d'anotadors. Mathias va clavar el triple després del respir que es va prendre l’encontre i López- Arostegui va tornar a pujar a set l'avantatge visitant. Dos triples seguits de Mathias van posar el 28-39 a tres minuts del descans aprofitant-se de la falta d'encert taronja, que es deixava punts fins i tot des del tir lliure. Una acció individual de Will Thomas va trencar la sequera local però el quadre verd-i-negre seguia castigant les pèrdues i el partit es va anar al descans amb 30-43 amb 17 punts de Dakota Mathias.

Aaron Doornekamp va assumir el protagonisme ofensiu després de l'intermedi, i encara que Morgan va allargar l'idil·li de la Penya amb el triple, un triple de Vives va baixar el desavantatge de la desena (37-46 min.23). El Divina Seguros Joventut va reaccionar de la mà de Conor Morgan i malgrat que Tobey feia mal baix l’anella, la tornada de Mathias a la pista va suposar el 39-53 en el marcador al pas per la meitat del tercer quart. La Penya va arribar a posar-se quinze a dalt, encara que Valencia Basket va voler reaccionar amb el triple de Sergi García i dos ganxos de Bojan Dubljevic per a posar el 47-57 amb deu minuts per jugar.

Una pilota interior convertida en cistella per Will Thomas i un altra anotada per Matt Thomas van donar rèplica al triple de Ventura. L'equip taronja va millorar la seua intensitat defensiva i es va posar a set de la mà de Will Thomas, encara que no va aprofitar el seu bon moment per a retallar i Laprovittola li va donar un poc de marge als seus. Un triple de Guillem Vives i un 2+1 de Will Thomas van posar el 59-62 a sis minuts del final. Joel Parra va palmejar dins un tir de Laprovittola i Mathias va tornar a pujar la renda visitant a set, i encara que Guillem Vives va ficar el triple, li va respondre amb un altre en l'acció següent Mathias. I després de la pèrdua, Mathias va ficar el seu setè triple en carrera per a posar el 62-72 només dos minuts després. Una cistella després de rebot ofensiu de Sastre i un triple de Guillem Vives tornaven a acostar a cinc a l'equip taronja just abans que Laprovittola cometera la seua cinquena personal. Will Thomas no va perdonar des de la personal per a retallar a tres, Morgan va fallar el triple i després d'una bona acció col·lectiva, Will Thomas es va penjar del cèrcol per a posar el 71-72 amb 1:14 per jugar. Morgan només va aprofitar un dels seus tirs lliures i Guillem Vives va ficar el triple per a posar per damunt al Valencia Basket. Morgan va ficar un triple imposible des de la cantonada per al 74-76 amb 25 segons per jugar. Will Thomas va empatar el partit després d'agafar el seu propi rebot, però després del temps mort, López-Arostegui va trobar l’anella amb facilitat i li va donar la victòria al Divina Seguros Joventut per 76-78.