Més de 12.000 persones han utilitzat L’Alqueria en el seu primer any

26/09/2018

Encara que parega que ha passat molt més temps, fa tan sols un any des que la major instal·lació de bàsquet de formació d’Europa obrira les seues portes el 27 de setembre de 2017, amb l’objectiu de convertir-se en un centre generador de bàsquet. Un any després, els números demostren que ja és tota una realitat, ja que més de 12.000 persones han utilitzat els seues instal·lacions en multitud d’activitats.

 

4.220 participants en 7 grans tornejos de basket

S’han celebrat 7 grans tornejos nacionals i internacionals, aconseguint la xifra total de 4.220 participants repartits en fins a 332 equips. Destaquen entre altres la Fase Prèvia de la Minicopa Endesa, el Basketball València Challenge, L'Alqueria del Minibàsquet, la València Basket Cup, l'Over 40 Basket, els Fases Finals Autonòmiques i els Tornejos BAM de seleccions nacionals.


4.151 visitants en el primer any

L’Alqueria del Basket ha despertat un gran interés en tots els col·lectius. 4.151 visitants han conegut la instal·lació de forma guiada, 6 franquícies NBA, 1.208 xiquets i xiquetes dins del programa “Tu Cole en L’Alqueria” 348 xiquets i xiquetes en les Escoles de Nadal, Pasqua i Estiu, i més de 600 aficionats, així com diversos col·lectius i rellevants personalitats relacionades amb el món de l'esport. El que significa una mitjana de 346 visitants al mes.

 

1.216 entrenadors formant-se en L’Alqueria

LAlqueria del Basket és una instal·lació oberta a la societat amb la inquietud d'impulsar el creixement del basket també a través de la formació d'entrenadors. Per eixe motiu, en este primer any i amb la col·laboració de la Federació Bàsquet Comunitat Valenciana i Bankia, s'han organitzat més de 14 clínics amb reputats ponents, en els que han assistit més de 1.200 entrenadors de diferents clubs.

 

1.080 participants en esdeveniments esportius

L’Alqueria del Basket també ha sigut un gran punt de trobada en què celebrar diversos esdeveniments esportius, entre els que destaquen els impulsats per la Fundació Trinidad Alfonso, com l'Actibasket, el Campionat d'Espanya de Basket de Silla de Rodes i el Projecte FER, i altres com el NBA JR World Championship o el Facehoop Shooting Camp.


1.562 participants en esdeveniments empresarials relacionats amb el basket

L’Alqueria s'ha convertit en una seu idònia per a esdeveniments empresarials relacionats amb el basket, acollint a més de 1.500 participants durant el primer any. Esdeveniments com la Gala del 30é Aniversari de la revista Gegants, convencions de Zuric, Atmosfera Sport, InfinitC o el Màrqueting Meeting de València Basket entre altres, han entrellaçat el seu perfil empresarial amb el bàsquet.

 

Quasi 9.000 hores acumulen els jugadors i tècnics de L’Alqueria

L'esforç realitzat pels jugadors i tècnics del club ha sigut evident. S'han acumulat 8.990 hores de treball, amb 5.060 entrenaments i 647 partits només amb els 553 jugadors i jugadores que formaven els 50 equips de Pedrera i Escola, amb fins a 65 entrenadors treballant en la seua evolució. Gràcies a este treball, el segell de L’Alqueria del Basket és conegut en tot el continent, quelcom que s'evidencia a través dels nombrosos jugadors que han aconseguit consolidar-se entre els millors jugadors del país. Fins a 17 jugadores/as, a més de dos tècnics i un preparador físic, han sigut protagonistes amb la Selecció Espanyola durant la temporada. Una evolució que es personifica en Álex Vera, jugador que després de debutar en Lliga ACB, va inscriure el seu nom en el Mur dels Somnis.

 

Tot açò ha provocat que L’Alqueria del Basket siga un focus d'activitat, generant durant la temporada fins a 378 notes de premsa relacionades amb els esdeveniments acollits i aconseguint més de 13.500 seguidors en xarxes socials. Com és lògic, amb activitats de tal importància, la instal·lació ha sigut a més una notícia molt positiva per al turisme de la ciutat.

 

Mecenatge esportiu de Juan Roig

La inversió de Juan Roig en mecenatge esportiu va ascendir l'any 2017 a 35 milions d'euros. Ho va fer a través de dos vehicles: el València Basket Club i la Fundació Trinidad Alfonso, que desenrotllen un pla de treball de “Mecenazgo Esportiu de Juan Roig” per a la transmissió dels valors de la Cultura de l'Esforç i per a augmentar l'impacte econòmic i social de les seues accions en la Comunitat Valenciana. Estos 35 milions en 2017 es desglossen en 8,5 milions invertits en el club de bàsquet, 9,5 milions en la fundació i 17 milions en acabar L’Alqueria del Basket (la infraestructura va tindre un coste total de 22 millons d’euros).

 

Resumen de dades

 

Participació en grans tornejos

4.220 participants

Visites esportives y aficionats

4.151 visitants

Formació d’entrenadors

1.216 entrenadors

Esdeveniments esportius

1.080 participants

Esdeveniments empresarials relacionats amb el basket

1.562 participants

Total

12.229 persones

 

https://youtu.be/ixbQVYITbiI

TAGS: