Una bona segona part dóna el 2 de 2 europeu a Turquia (67-72)

10/10/2018

Victòria de València Basket en un partit en què es va sobreposar a un desavantatge de 10 punts en la primera part per a aconseguir donar-li la volta. La direcció de Van Rossom, amb 12 assistències i la consistència interior de Will Thomas, destacats.

Jaume Ponsarnau va començar el partit amb el quintet format per Sam Van Rossom, Sergi García, Joan Sastre, Aaron Doornekamp i Bojan Dubljevic. Un triple de l’aler balear va obrir el marcador encara que Campbell li va contestar amb altres dos encerts seguits per a posar per damunt a l'equip local. El quart triple del partit, obra de Van Rossom, va igualar el partit a 6 després de tres minuts. Landesberg i un 3+1 de Campbell per al 12-6 van portar a Ponsarnau a realitzar quatre canvis d'una tacada, amb Joan Sastre retirant-se amb molèsties en l'esquena. Un triple de Gabriel va portar a la banqueta taronja a parar el partit amb nou a baix. Un tir lliure de Abalde va tallar el parcial en contra i un triple de Tobey després d'un robatori va reduir el desavantatge a cinc punts, abans que una acció individual de Landesberg deixara el marcador en 17-10 al final del primer quart

Serhat amb un triple va posar un màxim desavantatge de deu punts encara que Matt Thomas va traure una falta de tres tirs. Arslan va ficar un nou triple, però Valencia Basket va trobar a Will Thomas baix l’anella per a la safata i després d'una bona defensa, un triple de Dubljevic va portar a l'equip turc a parar el partit amb 23-18 a set minuts del descans. Campbell va anotar el triple després del temps mort i una bomba de Arslan va tornar a posar la desena de desavantatge. Van Rossom va trobar a Dubljevic baix el cèrcol i el fade-away de Will Thomas va col·locar el 28-22 al pas per la meitat del segon acte. Un triple de Doornekamp, una bona defensa i una cistella trepitjant la línia de tres en transició de Van Rossom deixaven el marcador en 30-27 només un minut després. Dos tirs lliures de Will Thomas van posar a un a l'equip taronja abans d'una cistella des de la mitja distància de Gabriel. Els àrbitres van anul·lar per passos el triple de Van Rossom que empatava el partit i Gabriel va ficar un triple per a tornar a estirar la renda a sis punts. Dos tirs lliures de Vives van donar pas a un altre triple llunyà de Gabriel per a arribar amb 38-31 al descans.

Matt Thomas des de la mitja distància va obrir la segona meitat just després de que Will provocara la tercera falta de Gabriel. La defensa taronja va millorar i un triple de Matt Thomas i una safata d'Alberto Abalde van empatar el partit a 38, la qual cosa portava a l'equip turc a parar l’encontre després de dos minuts de tercer acte. Will Thomas va posar per davant a l'equip taronja i un triple d'Alberto Abalde va allargar el parcial fins a un 0-12 (38-43 min.23). Arslan va parar el parcial però Dubljevic va ficar el triple i després d'una altra defensa, Abalde va culminar una bona jugada col·lectiva per al 40-48. Arslan assumia el protagonisme ofensiu del seu equip però Dubljevic va contestar amb un ganxo. Va despertar Landesberg amb un triple i amb una falta de tres tirs per a tornar a posar a dos al seu equip però Van Rossom va ficar un triple en l'acció següent per a defensar la renda taronja. El quadre de Ponsarnau no trobava encert per a ampliar el seu avantatge, però des de la defensa forçava atacs llargs que acabaven en final de possessió o tirs complicats que li permetien seguir per damunt i la picardía de Guillem Vives per a convertir la falta tàctica en una de tres tirs deixava el marcador en 49-55 amb deu minuts per jugar.

Turk Telekom va eixir en tromba en l'inici de l'últim quart i encara que només va trobar un 2+0 de Stimac, va carregar de personals a l'equip taronja en els primers dos minuts. Will Thomas va encistellar després de rebot ofensiu i Stimac va fer el propi en l'altre cèrcol. I amb Valencia Basket ja en bonus, la lluita en el rebot li va donar dos tirs lliures a Landesberg per al 55-57. Will es va penjar del cèrcol després d'una bona circulació de pilota però el quadre turc seguia anotant des de la línia de personal. Un ganxo de Dubljevic mantenia en quatre l'avantatge valencià a cinc minuts del final, però cada defensa era castigada amb personal i Turk Telekom no perdonava des del tir lliure. Dubljevic i Will es van trobar per a la cistella del nord-americà però Stimac va anotar després de rebot ofensiu per a mantindre a dos als turcs. Doornekamp va convertir en dos punts un rebot ofensiu i un triple de Matt Thomas va ficar el partit amb 61-68 amb tres minuts per jugar.