Primera visita del Valencia Basket a Sant Petersburg

22/10/2018

Valencia Basket ha realitzat este matí una sessió d'entrenament en la Fonteta, l'única que durà a terme a casa abans de posar rumb a terres russes per a visitar la pista del Zenit Sant Petersburg en encontre corresponent a la quarta jornada de la 7DAYS Eurocup (dimecres 24, 19:00h, Yubileyny Sports Palace, Teledeporte). En la primera visita de l'equip taronja a esta ciutat, encara que no a la pista d'este club, es posa en joc el liderat provisional del grup C. Un triomf en terres russes reforçaria la posició de privilegi del Valencia Basket, mentre que un triomf dels russos podria pujarlos a la primera posició si es donaren els resultats necessaris.

 

Primera visita a Sant Petersburg en competició europea

Rússia és un dels països que més vegades ha visitat el Valencia Basket al llarg de la seua trajectòria en competicions europees, però fins al moment mai havia visitat Sant Petersburg per a jugar un partit oficial. Després d'una trajectòria en la qual ha passat diverses vegades per Moscou, Khimki, Kazan i Krasnodar i en una ocasió per Tula i Lyubertsy, la Joia del Bàltic serà la setena població russa diferent que l'equip taronja visite en competicions europees i la localitat número 85 que el combinat taronja visite en partits de tornejos continentals de clubs. La del dimecres serà la 19ª visita a Rússia de Valencia Basket en encontre de competició europea en la qual un equip d'esta nacionalitat exercia com a local, amb un balanç de 7 triomfs valencians i 11 triomfs locals.

 

Però no el primer enfrontament en la pista d'este club

No obstant açò, i malgrat no haver visitat mai el Yubileyny Sports Palace de Sant Petersburg, no serà la primera vegada que visite la pista d'este club. O almenys al club antecessor a l'actual rival taronja. En 2014, el club multiesport Zenit va adquirir la plaça en VTB League i en l'Eurocup del BC Triumph Lyubertsy Moscow Region i s’ho va portar a Sant Petersburg. En l'acord de trasllat es contemplava que el nou BC Zenit Saint Petersburg retenia la història i el palmarès de l'antic Triumph Lyubertsy, que al mateix temps havia sigut una refundació en 2007 del BC Dynamo Moscow Region.

 

D'este forma, i malgrat no haver jugat mai en esta ciutat, la del dimecres serà la segona vegada que Valencia Basket visite la pista d'este club. Existix un precedent, en l'Eurocup 2009-10, de partit jugat en la pista d'este equip quan encara competia com Triumph Lyubertsy. En concret, l’encontre va correspondre a la tercera jornada de grups d'aquella edició de l'Eurocup i es va jugar un huit de desembre de 2009 en el Triumph Sports Palace. I va acabar amb victòria del Valencia Basket amb un resultat de 59-67. Matt Nielsen amb 13 punts i 7 rebots i Nando De Colo amb 13 punts van ser els més destacats en el costat taronja.


TAGS: