Arriba la quarta a Europa, en la Fonteta i davant de D. Energia Trento (87-66)

30/10/2018

Valencia Basket es va mantindre fort a casa en la 7DAYS Eurocup en imposar-se al Dolomiti Energia Trento per un resultat de 86-77, per la qual cosa acaba la primera volta d'esta competició amb un balanç de 4-1. L'equip taronja va dominar el marcador des de la meitat del segon quart, encara que no va ser fins a un parcial d'eixida de 14-2 en l'últim acte quan va trencar el partit definitivament. Will Thomas (15-7-4 per a 29 de valoració) va liderar el triomf acompanyat per Dubljevic (15 punts) i Matt Thomas (14).

Jaume Ponsarnau va començar el partit amb el quintet format per Sergi García, Matt Thomas, Fernando San Emeterio, Will Thomas i Mike Tobey. Una anella passada del center taronja i dos triples seguits dels Thomas (Will i Matt) van retornar la cistella inicial de Pascolo amb un parcial de 8-0. Gomes i Pascolo van retallar la renda taronja i Marble va posar per damunt als italians (8-9 min.4). Dos tirs lliures de Will van retornar la renda a l'equip taronja, però Hogue i un triple de Flaccadori van posar quatre a dalt als visitants. Un ganxo de Dubljevic i una cistella després de robatori de Sergi García van retornar l'avantatge al Valencia Basket abans d'un 2+1 de Jovanovic i una cistella de Forray. Una cistella després de robatori de Marble i dos tirs lliures de Dubljevic ho deixaven en 17-21 després de finalitzar el primer quart.

Un triple de Van Rossom va obrir després d'un robatori de Abalde el segon acte però Forray li va replicar amb un altre. El base belga es va inventar un 2+1 però el mat de Dubi es va eixir de dins i Flaccadori mantenia quatre a dalt als italians. Dubljevic es va reposar amb un triple en l'acció següent i després d'una bona defensa, un triple de Van Rossom va posar per damunt al quadre taronja (29-27 min.14). Tres tirs lliures i una cistella trepitjant la línia de Matt Thomas ficaven cinc a dalt al Valencia Basket en arribar a l'equador del segon quart encara que Hogue i Radicevic van tornar a retallar. Will a passada de Van Rossom i un gran mat en transició de Labeyrie protegien l'avantatge local i Sergi des del tir lliure posava el 39-33 a dos minuts del descans. Un triple de San Emeterio va trobar dues cistelles italianes com a resposta i el triple de Dubljevic posava la màxima en arribar al descans (45-37).

Will i San Emeterio van elevar l'avantatge taronja a dotze en el primer minut de la segona meitat i encara que Pascolo i Gomes van retallar, una cistella de Will Thomas a passada de Abalde i un triple del propi aler gallec posaven el 54-44. Dolomiti Energia Trento tractava d'agarrar-se de la mà d'un Hogue que treia personals i anava a la línia, però un altre triple i una cistella des de la mitja distància de Abalde defensaven la renda local malgrat el triple de Radicevic. Un nou triple, en este cas de Matt Thomas, mantenia deu a dalt al Valencia Basket però l'última acció de Hogue ho deixava amb 62-54 amb deu minuts per jugar.

Una cistella després de robatori de Van Rossom i una pilota penjada baixada per Labeyrie a passada del propi base belga tornaven a elevar l'avantatge local. La defensa va millorar en l'inici de l'últim quart i després de dues bones defenses, un mat de Will Thomas i una cistella amb addicional de Labeyrie portaven a Buscaglia a parar el partit després d'un parcial d'eixida de 9-0 i un marcador de 71-54. La potència de Hogue amb els punts baix l’anella i les segones opcions intentava agarrar als italians, però els Thomas van encadenar altres cinc punts per a un parcial de 14-2 que ja va ser decisiu per a la sort del partit. L'equip italià va apel·lar als triples per a reduir el seu desavantatge però Bojan Dubljevic i Matt Thomas van trobar el cèrcol prou per a mantindre l'avantatge taronja per damunt de la vintena fins al marcador final, que es va quedar en 87-66