La falta d'encert i les pèrdues no donen opció a Valencia Basket a Vitòria (77-56)

04/11/2018

Valencia Basket va trencar la seua dinàmica positiva en caure derrotat en la pista del Kirolbet Baskonia (77-56) en un partit en el qual la falta d'encert en els tirs de camp i les pèrdues no li van donar cap opció a l'equip taronja. Malgrat anar sempre per darrere en el marcador, Valencia Basket es va mantindre a un desavantatge raonable fins al final del tercer quart, quan l'equip de Vitòria va aprofitar el bloqueig ofensiu de l'equip taronja per a trencar el partit. Els 16 punts de Matt Thomas li van convertir en el jugador més destacat en el nostre equip

Jaume Ponsarnau va començar el partit amb el quintet format per Sam Van Rossom, Matt Thomas, Fernando San Emeterio, Will Thomas i Bojan Dubljevic. Un triple de l’aler càntabre va equilibrar les dues cistelles inicials del quadre alabés i cinc punts seguits de Matt Thomas compensaven les cistelles que generaven les assistències de Huertas per a arribar amb 9-8 després dels primers tres minuts. Will va impedir en primera instància que el Kirolbet Baskonia agafara renda, però Shengelia amb cinc punts seguits va posar set a dalt al quadre de Vitòria. San Emeterio va tallar el parcial des del tir lliure però l'ala-pivot georgiano seguia fent mal. Un 2+1 de Dubljevic va acostar a quatre als valencians però Shields ho posava en 21-15 al pas pel minut 7. Un triple de Labeyrie i una safata després de robatori de Vives van posar el 23-20 després que el quadre local se n’anara per huit, encara que un triple de Janning i un altre des del centre del camp de Granger ho deixaven en 29-20 després del primer quart.

Granger va elevar la renda local fins als onze punts fins que Tobey va trencar el parcial amb una cistella baix l’anella i Matt Thomas va clavar el triple des de la cantonada per al 31-25. Vildoza es va inventar un triple forçat però Doornekamp es va fabricar la cistella per a deixar el desavantatge en set abans d'una antiesportiva xiulada a Vives i un altre triple de Vildoza per al 38-27 en arribar a la meitat del segon quart. Dos mats seguits de Tobey van parar el parcial i van retallar de nou a set abans d'un nou triple local, en este cas obra de Shengelia. La volta a la pista de Huertas va tornar a significar cistelles baix l’anella dels homes grans del Kirolbet Baskonia per a arribar amb 45-32 al descans.

Les defenses es van imposar en els atacs en l'inici de la segona meitat, amb errors en el tir, pèrdues i descontrol en els dos costats. No obstant açò, un triple de Matt Thomas i dues cistelles de Dubljevic van permetre a l'equip taronja fins i tot disminuir mínimament el seu desavantatge (50-39 min.26). Kirolbet Baskonia va eixir d'eixa mala dinàmica en la qual havia entrat el partit amb un parcial de 8-0 amb Huertas i Vildoza com a protagonistes per a arribar amb 58-41 amb deu minuts per jugar.

València Basket seguia sense poder encertar amb l’anella i el quadre local va castigar eixos errors amb cistelles en transició que van trencar el partit de manera definitiva (64-41 a set i mig del final). Abalde i Tobey baix l’anella van activar mínimament l'ofensiva taronja però un triple de Vildoza i una cistella per elevació de Huertas feien més gran la ferida. Dos triples seguits de Vives i altres cinc punts de Matt Thomas van arribar massa tard per a tindre incidència en el partit i només van servir per a contindre un poc l'hemorràgia, ja que Kirolbet Baskonia no deixava de produir en atac per a deixar el marcador final en 77-56.