El lideratge de grup es queda a França en un duel dur i ajustat (73-69)

06/11/2018

València Basket cau en els últims minuts en la pista d'ASVEL en un partit que va poder molt igualat que va poder caure per a qualsevol costat i que es van portar els francesos en les últimes accions. Louis Labeyrie va ser el jugador més destacat amb 17 punts i 9 rebots.

Jaume Ponsarnau va començar el partit amb el quintet format per Guillem Vives, Matt Thomas, Aaron Doornekamp, Louis Labeyrie i Mike Tobey. Un triple del base català va ser la primera cistella del partit encara que el quadre taronja es va carregar molt ràpid de personals en les primeres ofensives franceses i un 2+1 de Lighty igualava el partit. Un mat de Tobey després d'un tap de Labeyrie i un triple de Matt Thomas després d'un robatori de Vives van posar el 3-8 després dels primers quatre minuts. Un triple de Kalnietis va tallar el parcial taronja encara que Tobey va baixar un alley-oop manat per Vives i Labeyrie la va enfonsar en transició per a protegir la renda taronja. Tobey des de la mitja distància va posar el 8-14, encara que un triple llunyà de Maledon i una cistella de Nelson apretaven el partit abans del temps mort de Ponsarnau. San Emeterio portava a Nelson al pal baix per a tallar la reacció, però el quadre francés trobava l’anella amb quatre punts seguits de Nelson per a posar-se per davant abans dels tirs lliures de Abalde, encara que un triple de Slaughter ho deixava en 20-17 al final del primer quart.

Un mat de Will després d'una bona jugada col·lectiva i dues penetracions de Van Rossom van tornar a posar per damunt a l'equip taronja amb un parcial de 0-6 que va portar a Mitrovic a parar el partit (20-23 min.12). Un triple de Will va replicar a la cistella de Nelson i Abalde des del tir lliure a la de Bilan encara que un triple de Nelson va empatar el partit a 27. El moment ofensiu de l'exterior americà del LDLC ASVEL va ser un mal de queixal, encara que Will baix el cèrcol mantenia el partit igualat. Kalnietis i Dubljevic van intercanviar punts i Tobey des del tir lliure va tornar a posar per damunt al Valencia Basket (31-32 min.17). San Emeterio i Vives des de la línia de personal protegien la renda visitant malgrat l'encert de Slaughter però dues errades en el tir van ser castigats pel quadre francés per a tornar a prendre la davantera en el marcador. Un tir lliure de Dubljevic manava el partit al descans empatat a 37.

El quadre francés va començar millor la segona meitat trobant els punts dels seus exteriors, encara que un alley-oop baixat per Labeyrie i una safata de Tobey mantenien a prop a l'equip taronja i un triple de Vives posava el 43-44. Kalnietis va replicar amb un altre triple sobre la botzina i Labeyrie va fer el mateix en l'altre costat. Nelson va ficar de nou just abans d'acabar la possessió després d'una bona defensa i Slaughter després de robar va posar el 50-47 a quatre minuts per a acabar el tercer quart. Labeyrie es va penjar del cèrcol després d'una bona jugada colectiva i Tobey va ficar el triple per a retornar la davantera al Valencia Basket abans que Buckner des del tir lliure tornara a empatar-ho a 52. Labeyrie va baixar un altre alley-oop i Sow es va penjar i Buckner va tornar a canviar el sentit del partit. Nelson i un 2+1 de Kalnietis van estirar l'avantatge local per a deixar-ho amb 60-54 amb deu minuts per jugar.

Lighty va elevar a huit la renda francesa, però en el pitjor moment del partit dels valencians, Dubljevic amb un ganxo i Vives després d'un robatori van retallar el desavantatge. La defensa taronja va tancar el seu cèrcol en les següents accions però no va trobar cistelles en les següents accions i es va mantindre quatre a baix fins a una safata de Abalde que posava el 62-60 a cinc minuts i mig del final. Slaughter va ficar el triple i Nelson la safata en acció individual per a tornar a estirar l'avantatge local a set. Després del temps mort, San Emeterio va ficar el triple i encara que l'equip taronja va defensar les següents tres accions, li va costar anotar i va entrar amb 67-63 en els últims dos minuts, però el conjunt francés va sentenciar en els moments finals.