Presentat el Trofeu a l'Esforç 2018-19, la primera edició amb doble guardó masculí i femení

13/11/2018

Este matí s'ha presentat en el Hall de L’Alqueria del Basket la huitena edició del “Trofeu a l'Esforç”, el guardó amb el qual des de la temporada 2011-12 l'Afició Taronja decidix cada any quin jugador (i a partir d'este curs quina jugadora) representa millor els valors de la Cultura de l'Esforç. La principal novetat per a la campanya 2018-19 és que per primera vegada s’entregarà este reconeixement també en categoria femenina, per la qual cosa en esta ocasió seran dos els guardons dissenyats i realitzats pels xics i xiques de la Fundació Roig Alfonso.

 

L'acte de presentació ha comptat amb la presència de les dues plantilles professionals del Valencia Basket al complet (inclosos els últims tres últims guanyadors d'este Trofeu: Bojan Dubljevic, Fernando San Emeterio i Rafa Martínez), a més de la del conseller delegat de Valencia Basket, Paco Raga i la directora de la Fundació Roig Alfonso, Arantxa Roig. A partir de la finalització de l’encontre del dimecres davant el Turk Telekom Ankara, els aficionats podran triar al jugador de la plantilla taronja que en la seua opinió més s'ha esforçat a través de la pàgina web oficial del Club.

 

El conseller delegat de Valencia Basket, Paco Raga, ha destacat que “este reconeixement arriba a la seua huitena temporada com un guardó triat i lliurat directament per la nostra afició per al jugador, i per primera vegada també per a la jugadora, que millor represente en cada partit els valors de la Cultura de l'Esforç. Un premi que esperem que servisca com una motivació extra per a afrontar els partits que ens queden per davant en esta exigent temporada. No tinc cap dubte de que la nostra afició sabrà reconèixer la vostra entrega i que us impulsarà en cada partit en la Fonteta per a afrontar els il·lusionants reptes que ens queden per davant en una temporada en la qual tot està encara per escriure”.

 

En l'acte d'este matí ja s'han pogut contemplar els dos guardons del Trofeu a l'Esforç que s’entregaran en la temporada 2018-19. Per segona temporada consecutiva, estan confeccionats amb diferents peces de ceràmica unides mitjançant la tècnica del trencadís. Encara que el disseny que s'ha mostrat este matí està inacabat. L'explicació és molt senzilla, ja que serà la quantitat de vots dels aficionats els que decidisquen el nombre definitiu de peces que tinga cadascun dels trofeus. Per cada 1.000 vots que arriben a la pàgina web oficial del Club per a votar en el Trofeu a l'Esforç, s'afegirà una peça més de ceràmica al disseny final de les escultures que rebran els guanyadors.

 

Els trofeus seran elaborats de nou pels xics i xiques de la Fundació Roig Alfonso. Esta entitat amb finalitats socials i sense ànim de lucre es dedica a la integració soci laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual des de fa més de 30 anys. En representació de les persones d'esta Fundació responsables de la confecció dels trofeus, la seua directora Arantxa Roig ha afirmat que “ells se superen dia a dia, tenen en el seu interior la Cultura de l'Esforç. M'agradaria que els veren treballar cada dia en el Centre, allí es veu tota la gratificació que els suposa en realitzar coses com esta. Senten orgull i agraïment perquè es crega en les seues capacitats, no vore només limitacions, sinó vore el que són capaces de fer”.

 

El guanyador del “Trofeu a l'Esforç” de la passada temporada i capità del Valencia Basket, Rafa Martínez, ha assenyalat que “per a mi va ser un orgull i un honor haver pogut aconseguir este trofeu, que és tan significatiu per al Club. Espere que siga una motivació extra per a tots nosaltres i podem fer grans coses junts”.

 

En la primera edició amb premi per a l'equip femení, la seua capitana Esther Díaz ha comentat que “és un orgull estrenar este trofeu com a secció femenina, per molts motius. Representa els valors de l'equip i del Club i és molt gratificant vore com l'equip femení creix totes les temporades i a poc a poc té un lloc major dins del Club i dins de la Lliga. No em cap dubte que totes les jugadores anem a estar a l'altura”.

Després d'estos parlaments, s'ha projectat l'espot promocional d'esta huitena edició del “Trofeu a l'Esforç”. I l'acte ha conclòs amb una foto de grup de tots els protagonistes de l'esdeveniment d'este matí, amb les plantilles masculina i femenina del Valencia Basket al complet

 

Com votar pel jugador/a que ha de guanyar el Trofeu a l'Esforç?

Després de cada partit, els aficionats de Valencia Basket podran votar pel jugador que en la seua opinió més s'haja esforçat en la nostra pàgina web oficial. Una vegada allí, en el menú de l'esquerra hauran de desplegar les opcions de l'equip pel qual vullguen votar (siga Equip Masc per als xics o Equip Fem per a les xiques). En els dos casos la tercera opció es diu “Trofeu a l'Esforç” i dirigix a la pàgina de votació.

 

En ella apareixerà el llistat complet de la plantilla. Tria el jugador o jugadora que cregues que més s'ha esforçat i punxa a ‘Enviar votació’ perquè la teua opinió es comptabilitze. Estarà permès un sol vot per usuari i partit. Una vegada finalitze la temporada, el jugador i la jugadora més votats seran els que reben el “Trofeu a l'Esforç”

 

Un reconeixement consolidat

El Trofeu que lliura l'Afició Taronja arriba a la seua huitena edició i s'ha convertit ja en un costum consolidat entre els nostres seguidors votar pel jugador que més s'esforça a la conclusió dels partits. Els guanyadors de l'edició 2018-19 uniran el seu nom al dels il·lustres vencedors d’este guardó com Florent Pietrus, Justin Doellman, Romain Sato, Pau Ribas, Bojan Dubljevic, Fernando San Emeterio o Rafa Martínez. Repetirà algun dels jugadors que seguix en la plantilla taronja o s'inclourà un nom nou en el llistat de guanyadors del “Trofeu a l'Esforç”?

 

Guanyadors del Trofeu a l'Esforç

TEMPORADA

GUANYADOR

2011-12

Florent Pietrus

2012-13

Justin Doellman

2013-14

Romain Sato

2014-15

Pau Ribas

2015-16

Bojan Dubljevic

2016-17

Fernando San Emeterio

2017-18

Rafa MartínezTAGS: