Coneixent Mamás en Acción - One Team VII, Setmana II

13/11/2018

La segona jornada d'entrenaments del sèptim projecte d'One Team amb València Basket va tindre com a objectiu augmentar la cohesió del grup, amb una primera presa de contacte amb el treball en equip, destacant l'aportació individual de cada un dels participants a eixa labor grupal.

 

En el pla informatiu, la sessió va servir per a conéixer un poc més a la ONG “Mamás en Acción” de les mans de Majo Gimeno, la seua presidenta, que ens va comptar els seus inicis. “En una visita a l'hospital vaig veure que un xiquet estava sols, malalt i sense companyia i vaig preguntar com podia ajudar. Em van dir que feia molta falta però que no podia a títol personal, que havia de ser a través d'un col·lectiu i no hi havia cap. Així naix Mamás en Acción” relata.

 

La idea va sorgir molt prompte arran d'eixe moment, Mamás en Acción naix de l'impuls d'una mare, de l'empatia de poder acollir un xiquet. Jo arribava a ma casa, agafava a la meua filla en braços i del meu cap no podia eixir el xiquet que no tenia a ningú que l’agafara” explica. “Ara ja no som un grup d'amigues, tenim més de 500 voluntaris i ací no parem d'estar amb xiquets” compta. El premi, diu, és “quan un xiquet es desperta preguntant si estàs ací. Això li dóna sentit” reconeix.

 

Respecte al projecte One Team de València Basket, la presidenta va valorar que “aporta infinits beneficis. Sense esta ajuda probablement no haurien xafat L’Alqueria del Basket. És una injecció d'autoestima i d'afecte que de normal no tenen” conclou.

 

Deu sessions, un objectiu

Este projecte “One Team VI” té planificades deu sessions d'entrenament que es desenvoluparan els dimarts des de demà 9 de gener a la vesprada fins a mitjan març. Amb elles, es busca que els participants visquen experiències positives i desenvolupen hàbits saludables de superació personal que puguen ser transferits a l'àmbit escolar o laboral. Tot açò a través de l'aprenentatge dels conceptes bàsics d'un esport col·lectiu com el bàsquet, que ajudarà als participants a conèixer els valors de sacrifici i responsabilitat que es deriven de l'exercici organitzat, usar l'esport com a fórmula de desenvolupament personal i canalitzar els seus passos cap a que puguen trobar en la pràctica de qualsevol activitat esportiva una via per a créixer com a persones.

 

Mamás en Acción

En Mamás en Acción es convertixen, sempre de manera altruista, en mamàs i papàs per unes hores d'aquells xiquets que no disposen de la proximitat de les seues famílies, xiquets que són tutelats pel govern local i residixen en centres i residències infantils habilitades per a això, amb l'objectiu que estos xiquets reben l'afecte i l'atenció que requerix una personeta de la seua edat.


TAGS: