No va eixir res en la pista del Iberostar Tenerife (100-66)

17/11/2018

Valencia Basket es va vore clarament superat en la seua visita a la pista del Iberostar Tenerife en un partit que va acabar amb un resultat de 100-66. Després d'una bona reacció en el primer quart per part de l'equip taronja, el quadre de Tenerife va començar a obrir bretxa en el segon quart i va matar el partit en el tercer per a guanyar-li per primera vegada al Valencia Basket en el Santiago Martín. La fugaç tornada a les pistes en la Liga Endesa de Rafa Martínez i les prestacions de Sergi García (17 punts amb 5 triples) van ser les úniques notícies positives de la vesprada.

Jaume Ponsarnau va començar el partit amb el quintet format per Sam Van Rossom, Matt Thomas, Aaron Doornekamp, Will Thomas i Bojan Dubljevic. Una cistella de Matt i un triple de Dubi van replicar els punts inicials de l'equip de Tenerife i tres tirs de l'escorta nord-americà van posar per damunt al quadre taronja (7-8 min.4). Tres tirs de Beirán i un triple de Abromaitis van ampliar la renda local, i encara que Matt Thomas seguia trobant l’anella, altres dos triples seguits de Beirán i Bassas van portar a Ponsarnau a parar el partit amb 19-10. Un triple de Sergi García va tallar el parcial en contra, i encara que Beirán va ficar el cinquè triple en sis minuts per als aurinegres, García va encistellar des de fora per a retallar a sis el desavantatge i San Emeterio en una acció personal va posar el 22-18 a dos minuts per a acabar el primer quart. El tercer triple de Sergi García i el segon de Dubljevic van empatar el partit a 24. I el quart triple de cinc intents de Sergi deixava el marcador en 24-27 al final del primer quart.

L'intercanvi de tirs lliures i un triple de Staiger van tornar a empatar el partit. I el Iberostar Tenerife va aprofitar la falta d'encert taronja per a tornar a posar-se per davant. Abalde ho va tornar a empatar des del tir lliure i malgrat la cistella de Iverson, un triple de l’aler gallec va posar el 33-34 al pas per la meitat del segon quart. Brussino i Staiger van canviar de nou el sentit del partit i un triple de Matt Thomas ho empatava a 37. Beirán amb el triple i McFadden van donar una altra vegada cinc de renda als aurinegres, i el palmeig de Dubljevic va ser contestat per Iverson amb un 2+1. Dubljevic només va aprofitar un tir lliure i en les següents accions l'equip taronja no va trobar encert, per la qual cosa cinc punts seguits de Abromaitis van deixar el marcador en 50-40 en arribar al descans.

Dubljevic amb una anella passada va obrir l'anotació de la segona meitat encara que dos triples seguits de McFadden i San Miguel van pujar la renda local a 14 punts. Van Rossom va contestar amb un altre triple però Beirán també va convertir després de rebot ofensiu per al 59-45. Un 2+1 de Dubljevic i la cistella després de rebot ofensiu de Doornekamp no servien davant un Iberostar Tenerife que anotava massa còmode, en este cas baix l’anella. Matt va trobar a Will per a la safata però una safata de Beirán i un triple de Abromaitis van portar a Ponsarnau a parar el partit amb 68-52. Abromaitis va obrir la ferida fins als 20 punts i malgrat els punts de Sergi García, Labeyrie i San Emeterio, l'equip de Tenerife seguia anotant massa fàcil castigant els errors de la defensa taronja per a deixar-ho en 81-58 amb deu minuts per jugar.

Rafa Martínez va tornar a jugar en la Liga Endesa en este moment del partit i malgrat que Sergi García seguia ficant des de fora, l'ofensiva aurinegra no alçava el peu de l'accelerador per a fins i tot augmentar el seu avantatge. Els minuts queien en un intercanvi d'errors del que va eixir primer el Iberostar Tenerife amb un triple de Brussino per a posar 30 a dalt als locals. Els últims minuts ja no van tindre història i només van servir perquè Nicolás Richotti tornara a jugar després de la seua lesió i per a deixar el marcador final en 100-66.