Christian, un exemple de superació – One Team VII, Setmana III

20/11/2018

La tercera jornada d'entrenaments del sèptim projecte d'One Team amb València Basket va tindre com a objectiu augmentar la cohesió del grup, amb la segona presa de contacte amb el treball en equip, destacant l'aportació individual de cada un dels participants a eixa labor grupal.

 

En el pla informatiu, la sessió va servir per a conéixer la història personal de Christian, que gràcies a l'ajuda de Projecte Obert Paterna i “Mamás en Acción”, va superar una infància plena d'adversitats. “Vivia amb ma mare, que va conéixer un senyor que era maltratador. Això la va portar a caure en l'alcohol. Vaig tindre molts problemes amb eixe ambient i me'n vaig anar amb mon pare, però no m'entenia amb ell i vaig pensar que era millor anar a un centre d'acollida” relata el protagonista.

 

Després d'acabar formant part de Projecte Obert a Paterna, la seua filosofia va canviar. “Va ser la meua salvació. Em doní compte dels educadors estaven allí per a ajudar-me. Em van donar lliçons morals cada dia, i em van ajudar a despertar-me amb un somriure” reconeix.

 

El paper de “Mamás en Acción” ha sigut vital per a ajudar-li. “Ens recolzaven i ens animaven. És el paper d'una mare que busca el millor per al seu fill” compta. L'esport també ha sigut una part important de la recuperació de Christian. Es un regal que et porten al lloc on entrena a València Basket i anime tots eixos xiquets a què facen esport perquè t'anima i et dóna felicitat” recomana.

 

Deu sessions, un objectiu

Este projecte “One Team VI” té planificades deu sessions d'entrenament que es desenvoluparan els dimarts des de demà 9 de gener a la vesprada fins a mitjan març. Amb elles, es busca que els participants visquen experiències positives i desenvolupen hàbits saludables de superació personal que puguen ser transferits a l'àmbit escolar o laboral. Tot açò a través de l'aprenentatge dels conceptes bàsics d'un esport col·lectiu com el bàsquet, que ajudarà als participants a conèixer els valors de sacrifici i responsabilitat que es deriven de l'exercici organitzat, usar l'esport com a fórmula de desenvolupament personal i canalitzar els seus passos cap a que puguen trobar en la pràctica de qualsevol activitat esportiva una via per a créixer com a persones.

 

Mamás en Acción

En Mamás en Acción es convertixen, sempre de manera altruista, en mamàs i papàs per unes hores d'aquells xiquets que no disposen de la proximitat de les seues famílies, xiquets que són tutelats pel govern local i residixen en centres i residències infantils habilitades per a això, amb l'objectiu que estos xiquets reben l'afecte i l'atenció que requerix una personeta de la seua edat.


TAGS: