Valencia Basket aconsegueix a León un triomf de fe (52-58)

25/11/2018

Valencia Basket va continuar amb les bones sensacions exhibides abans de l'aturada per les finestres FIBA per a sumar un treballat triomf davant Embutidos Pajariel Bembibre que permet a les valencianes continuar escalant en la classificació. Les xiques no es van donar per vençudes quan el partit es va complicar en el tercer quart i van sumar una victòria molt important.

No va ser res fàcil. Les locals es van encarregar de recordar amb un triple de Nauwelaers res més començar, que no anaven a regalar res. Però a poc a poc les taronja van portar el ritme del partit. Tamara Abalde, que tornava després de recuperar-se de la tendinitis que l'ha mantinguda tres jornades fora, va liderar l'atac en els primers minuts. Apareixia també Meiya Tirera, encara que la igualtat no es desfeia. Silva i Gladkova tiraven de Bembibre, fins que l'entrada de Maria Bettencourt donava un altre aire al partit. Un triple seu donava avantatge després del primer quart.

En el segon, un triple de Silva tornava a obrir el marcador, però València Basket semblava controlar el partit a la perfecció. Les faltes donaven vida a les de casa, que des del tir lliure es mantenien, però Anna Gómez en el retorn al qual va ser el seu pavelló, va dirigir, va assistir i va anotar perquè les de Rubén Burgos s'anaren al descans amb la màxima diferència fins al moment (28-36).

Però en el tercer quart tot canviaria. La bona direcció de Silva, els encerts de Smith, els tirs exteriors de Nauwelaers, li donaven la volta al marcador. Les faltes i la falta d'encert llastraven a l'equip taronja, que no va trobar solució i es va quedar en 5 punts en el parcial. Les de casa començarien l'últim 5 a dalt (46-41).

No obstant això les visitants es van reposar. A força de fe i bones defenses, no van acusar els errors i van tornar al partit. A poc a poc, Anna Gómez i Tamara Abalde van retornar la igualtat, i amb tot per decidir en els instants finals, va aparéixer Bettencourt. Un triple seu posava quatre a dalt a Valencia Basket amb menys d'un minut per jugar-se. A partir d'ací, una gran defensa i una cistella més d’ Abalde per a tancar el partit el dia de la seua volta.

Gran capacitat de sofriment l'exhibida per les taronja en una pista complicada per a reposar-se quan pitjor pintaven les coses i aconseguir allargar la ratxa. Les de Rubén Burgos ja tenen balanç positiu (4-3) i continuen creixent.