Wissal, aprenent de la dificultat – One Team VII, Setmana IV

27/11/2018

La quarta jornada d'entrenaments del sèptim projecte d'One Team amb València Basket va tindre com a objectiu treballar comunicació verbal entre tots els participants, treballant en la pista per a enfortir el valor del companyerisme per a treballar com a equip.

 

En el pla informatiu, la sessió va servir per a conéixer la història personal de Wissal, que ha superat una infància plena de dificultat. “Tenia que decidir entre quedar-me al Marroc, d'on sóc, o vindre a Espanya. En realitat tampoc vaig poder decidir molt, mon pare em va dir “vas a anar amb la teua germana” i vaig estar amb ella un any. Vam tindre problemes fins que em va tirar de casa i com era menor sense tutela vaig haver d'anar a un centre de menors” relata la protagonista.

 

Però al ser major d'edat, el problema és més gran. “El problema és quan complixes els 18 anys, et trobes amb la vida i les dificultats reals. No hi ha molts pisos que diguem, així que és qüestió de sort si et toca un pis o si et quedes en el carrer. Jo estava en un altre pis d'emancipació i em van tirar perquè vaig suspendre dos assignatures” reconeix.

 

El paper del seu centre d'acollida i de “Mamás en Acción” és clau per a canviar este tipus de situacions. “Ens van ajudar molt, quan estàs en el centre òbviament no t'agrada estar allí, però una vegada eixes és quan aprecies el que has tingut ací dins” compta. “Crec que “Mamás en acción” és un suport important per als xiquets, perquè ells necessiten eixe afecte que no tenen de la família. Em pareix un projecte molt interessant, ja que poden vindre a desconnectar un poc i sentir que són iguals, perquè moltes vegades se senten discriminats per la societat” opina.

 

Deu sessions, un objectiu

Este projecte “One Team VI” té planificades deu sessions d'entrenament que es desenvoluparan els dimarts des de demà 9 de gener a la vesprada fins a mitjan març. Amb elles, es busca que els participants visquen experiències positives i desenvolupen hàbits saludables de superació personal que puguen ser transferits a l'àmbit escolar o laboral. Tot açò a través de l'aprenentatge dels conceptes bàsics d'un esport col·lectiu com el bàsquet, que ajudarà als participants a conèixer els valors de sacrifici i responsabilitat que es deriven de l'exercici organitzat, usar l'esport com a fórmula de desenvolupament personal i canalitzar els seus passos cap a que puguen trobar en la pràctica de qualsevol activitat esportiva una via per a créixer com a persones.

 

Mamás en Acción

En Mamás en Acción es convertixen, sempre de manera altruista, en mamàs i papàs per unes hores d'aquells xiquets que no disposen de la proximitat de les seues famílies, xiquets que són tutelats pel govern local i residixen en centres i residències infantils habilitades per a això, amb l'objectiu que estos xiquets reben l'afecte i l'atenció que requerix una personeta de la seua edat.

 


TAGS: