Valencia Basket es porta una importantíssima victòria a casa (66-60)

02/12/2018

Valencia Basket va aconseguir la quinta victòria consecutiva en la Fonteta en un igualat partit que va superar les expectatives dels aficionats entre dos equips en forma que van lluitar fins al final pel triomf.

El partit va començar amb dos cistelles consecutives de Meiya Tirera, que lideraria l'atac taronja amb 10 punts en el primer quart. Responia bé Nissan Al-Qázeres, amb una esplèndida Ocete en la direcció i amb Barbee castigant a qualsevol distància del cércol. Les forces es van equilibrar, i al final del primer quart, una penetració d'Ocete deixava la distància en un punt a favor de les de casa.

Les visitants van eixir molt millor en el segon quart, de nou amb Ocete entonada i Ginzo i Forasté unint-se a una Barbee que va encadenar dos triples consecutius. Un altre més de Maria Bettencourt, lideraria la reacció taronja, que abans del descans va aconseguir inclús posar-se per davant de la mà de María Pina. L'empat després dels dos primers parcials, era un clar reflex d'allò que s'ha vist sobre el parquet (31-31).

En la represa, un triple de Jori Davis i de nou el domini de Meiya Tirera en la pintura, donaven a Valencia Basket un efímer avantatge. Els tirs lliures, davant de les nombroses faltes de les valencianes, l'encert de Ginzo i la tardana aparició d'una Paola Ferrari ben anul·lada durant el partit, li donaven la volta al marcador.

S'arribaria a l'últim quart amb tot per decidir, i pareixia que el final seria molt estret. Va començar millor València Basket, però el partit es convertia en un intercanvi de colps. Cada atac fallat es castigava amb el següent, i ací Nissan Al-Qázeres es posava per davant 56-58. Però les taronja van manejar a la perfecció la tensió dels instants finals a pesar de la importància del triomf. María Pina va estrenar un parcial de 8-0 per a tancar, amb Meiya anotant i els tirs lliures donant una diferència que ja no podrien retallar les visitants. Una defensa espectacular va impedir la reacció i el triomf es va quedar a casa.

Victòria importantíssima de Valencia Basket davant d'un rival directe, que li permet seguir ben situat en la classificació de cara a la lluita per la Copa de la Reina. I que seguisca la ratxa.