Recuperació a base d'afecte – One Team VII, Setmana V

04/12/2018

La quinta jornada d'entrenaments del sèptim projecte d'One Team amb Valencia Basket va tindre com a objectiu la comunicació no verbal, amb l'expressió del cos i la cara així com altres signes com a sistemes de comunicació de gran importància per a la vida diària.

 

En el pla informatiu, la sessió va servir per a conéixer la història personal de Susana Gómez, Directora d'Atenció a la Ciutadania de l'Hospital La Fe, que ha comprovat en primera persona la importància de la labor de Mamàs en Acció. “Em vaig unir a “Mamás en acción” per a fer el paperam i accelerar la relació entre ells i l'hospital. Ahí vaig descobrir la seua tasca i no vaig poder evitar enamorar-me. Quan em vaig reunir amb elles va ser automàtic, vaig pensar que havia trobat el lloc per a col.laborar” relata la protagonista.

 

Per a ella, com a experta, és un esforç vital per als xiquets. “Per als xiquets malalts que estan sota la custòdia de l'estat i no tenen una mare o un pare que els cuide, açò aporta molt valor” analitzava. I d'ací naix la seua principal funció en la ONG. “Com a professional mèdica, tinc accés a conferències i congressos on puc difondre el treball de Mamàs en acció a la Comunitat Valenciana. Estic convençuda de que la recuperació és molt millor si tens a algú que et cuida i et dóna afecte” expressa.

 

La labor, a més, és reconfortant. “Passar tres o quatre hores acompanyant a algú en l'hospital és molt gratificant, passar temps cuidant. Estos xiquets són el nostre futur, si els ajudem, ens ajudem a nosaltres mateixos i no tots els xiquets naixen en les mateixes condicions” deia. Els valors de l'One Team, són molt importants en este procés. “A vegades, relacionar-se amb altres xiquets és difícil per als xiquets que viuen en un centre d'acollida. Estes activitats els ajuden a conéixer altres xiquets amb la seua mateixa situació a través de l’esport” opinava.

 

Deu sessions, un objectiu

Este projecte “One Team VI” té planificades deu sessions d'entrenament que es desenvoluparan els dimarts des de demà 9 de gener a la vesprada fins a mitjan març. Amb elles, es busca que els participants visquen experiències positives i desenvolupen hàbits saludables de superació personal que puguen ser transferits a l'àmbit escolar o laboral. Tot açò a través de l'aprenentatge dels conceptes bàsics d'un esport col·lectiu com el bàsquet, que ajudarà als participants a conèixer els valors de sacrifici i responsabilitat que es deriven de l'exercici organitzat, usar l'esport com a fórmula de desenvolupament personal i canalitzar els seus passos cap a que puguen trobar en la pràctica de qualsevol activitat esportiva una via per a créixer com a persones.

 

Mamás en Acción

En Mamás en Acción es convertixen, sempre de manera altruista, en mamàs i papàs per unes hores d'aquells xiquets que no disposen de la proximitat de les seues famílies, xiquets que són tutelats pel govern local i residixen en centres i residències infantils habilitades per a això, amb l'objectiu que estos xiquets reben l'afecte i l'atenció que requerix una personeta de la seua edat.

 .


TAGS: