Un vendaval en el tercer quart impulsa a un triomf important davant de Morabanc Andorra (91-72)

08/12/2018

València Basket va perllongar la seua bona dinàmica en la Fonteta amb un triomf davant MoraBanc Andorra (91-72) cimentant en la defensa feta des de la meitat del tercer quart. Després de vore's onze a baix, l'equip taronja va pujar el nivell de la seua defensa i li va donar la volta al partit amb un parcial de 22-2 que va protegir sense baixar l'activitat defensiva en l'últim quart. En un partit amb cinc jugadors en dobles dígits d'anotació, Labeyrie amb 11 punts i 7 rebots va ser el millor de l'equip local.

Jaume Ponsarnau va començar el partit amb el quintet format per Guillem Vives, Alberto Abalde, Fernando San Emeterio, Will Thomas i Bojan Dubljevic. L’aler càntabre va respondre a la cistella inicial de Ennis i Will al triple de Shurna en un inici de partit molt igualat fins que Vitali i Albicy van encadenar dos triples per a donar una primera renda visitant (7-13 min.5). L'equip andorrà va ampliar la seua renda abans d'un mat després de rebot ofensiu de Will que va precedir a un triple de Walker per al 9-18. Una safata de Van Rossom i un triple des de la cantonada de Fernando San Emeterio van retallar el desavantatge taronja i un 2+1 de Dubljevic va posar a un al Valencia Basket després d'un parcial de 8-0. Luz i Walker van tornar a estirar la renda visitant encara que un tir lliure de Van Rossom ho deixava en 18-22 al final del primer quart.

Un triple de Tobey va trobar la resposta d'un altre de Luz encara que Rafa des de la mitja distància i una cistella de Tobey després de rebot ofensiu va empatar el partit a 25. Labeyrie i Doornekamp van anotar per a controlar el moment ofensiu de Upshaw, que mantenia als seus per davant amb set punts seguits. Abalde i un alley-oop baixat per Labeyrie posaven per primera vegada per davant al Valencia Basket (33-32 a 3:40 per al descans). Upshaw i un triple de Vitali van tornar a posar per davant a l'equip andorrà i Albicy va posar sis a dalt als visitants abans d'un 2+0 de Van Rossom i un mat de Will per a arribar a l'intermedi amb 37-39.

Un triple de Dubljevic va trobar la resposta d'altres dos seguits de Albicy que van posar set a dalt a l'equip visitant. Després de la fallada taronja, una antiesportiva sobre Shurna va acabar amb una jugada de quatre punts del propi ala-pivot del MoraBanc Andorra per a posar el 40-51. Matt Thomas va parar el parcial en contra des de la mitja distància i després d'una bona defensa, Van Rossom va ficar el triple per a tornar a baixar-ho a sis. El base belga va agafar la responsabilitat ofensiva anotant o assistint a Will baix l’anella, encara que va ser després d'un robatori i un mat en transició de Will Thomas el que va portar a Ibon Navarro a parar el partit després d'un parcial d'11-2. Amb la Fonteta apretant, un altre robatori va acabar amb un 2+1 de San Emeterio que va posar una altra vegada per davant a l'equip taronja. L'equip taronja va seguir mossegant arrere i dos triples seguits de Matt Thomas ampliaven l'avantatge local. Will va convertir des de la mitja distància per al 62-53 i Whittington va deixar el parcial en un 22-2. San Emeterio va protegir la renda des del tir lliure i Labeyrie baix l’anella va posar per primera vegada la desena d'avantatge, encara que dos tirs de Luz ho deixaven en 66-57 amb deu minuts per jugar.

L'últim acte va començar amb un mat de Tobey i un tir lliure de Labeyrie amb la defensa taronja tancant l’anella en les seues primeres accions fins a una cistella de Upshaw que posava el 69-59. Un triple des de la cantonada de Abalde va ser contestat per un altre de Upshaw i encara que Valencia Basket no anotava, tancava el seu cèrcol amb intensitat per a mantindre’s amb deu d'avantatge en entrar en els últims cinc minuts del partit. Labeyrie va anotar a taula després de l'estratègia de fons i Ennis va replicar en acció individual. Però de nou Labeyrie es va fabricar la cistella per a ficar el ganxo i després d'un tir lliure de Vitali, dos tirs lliures de San Emeterio i un triple des de la cantonada de Matt Thomas ficaven amb +16 a Valencia Basket en els últims dos minuts. Malgrat el triple de Albicy, Valencia Basket va seguir trobant el cèrcol des del tir lliure i amb un triple del capi Rafa Martínez per a deixar el resultat final en 91-72.