Victòria per a assegurar matemàticament el lideratge de grup (97-89)

11/12/2018

València Basket es porta la victòria de la Fonteta i de pas el lideratge matemàtic del grup de la 7 Days Eurocup gràcies a la derrota d'Asvel. Sam Van Rossom i Matt Thomas van anotar 19 punts en el partit que va suposar la tornada a les pistes d'Antoine Diot.

Jaume Ponsarnau va començar el partit amb el quintet format per Sam Van Rossom, Rafa Martínez, Aaron Doornekamp, Will Thomas i Bojan Dubljevic. El base belga va inaugurar el marcador amb una safata i Rafa Martínez va clavar el triple per a donar una primera renda a l'equip taronja, encara que el Zenit va aguantar les primeres envestides. Will i un triple després de robatori de Van Rossom va ampliar l'avantatge i un triple de Dubljevic va disparar el marcador a un 13-4 després dels primers tres minuts. Un mat de Will Thomas va ampliar el parcial a un 10-0 abans d'un tir lliure de Voronov i un mat de Reynolds per a arribar 15-7 a la meitat del primer quart. Dubljevic seguia castigant baix l’anella i encara que Voronov va activar l'ofensiva russa, Van Rossom es fabricava la safata i Matt assistia a Will per a mantindre la renda taronja per damunt de la desena. El canadenc Scrubb va encadenar cinc punts però San Emeterio i Matt Thomas protegien la renda local. Els russos ho van baixar a sis, però una cistella des de la mitja distància de Matt ho deixava en 27-19 al final del primer quart.

Antoine Diot va tornar a trepitjar la Fonteta per primera vegada des de la nit en la qual Valencia Basket es va proclamar campió de la Liga Endesa en l'inici del segon acte i un triple de Matt Thomas va replicar a cinc punts seguits de Panin. L'escorta taronja va ser el sustent ofensiu del Valencia Basket culminant accions individuals fins que se li va unir San Emeterio, encara que el Zenit anotava massa fàcil i va empatar el partit amb un triple de Trushkin i una cistella de Voronov (34-34 min.14). Van Rossom va tallar el parcial en contra des del tir lliure i Dubljevic es fabricava els punts en el pal baix però el Zenit mantenia el partit igualat. Un mat de Will Thomas i una cistella en transició de Dubljevic van donar un poc d'oxigen a l'equip taronja i després del temps mort, un robatori de Doornekamp va acabar en cistella de Abalde i Will es va fabricar el ganxo per a posar el 46-38. En un final de segon acte d'intercanvi d'errors, el marcador es va anar al descans amb 47-40.

Dos encerts des de la mitja distància de Matt Thomas per a obrir la segona meitat van tornar a posar la renda taronja per damunt de la desena abans d'un triple llunyà de Reynolds al que va respondre Dubljevic amb un altre. Un triple de San Emeterio va col·locar una nova màxima (57-45) però Scrubb li va contestar ràpid amb un altre triple. Dubljevic va trobar a San Emeterio baix l’anella i encara que Reynolds seguia encistellant des de lluny del cèrcol, un triple de Matt Thomas mantenia l'avantatge local en dotze punts. Un altre triple de Will va posar el 65-51 en arribar a la meitat del tercer quart però Reynolds va seguir mostrant encert des de la mitja distància i els russos van retallar un poc el seu desavantatge en les següents accions abans d'un altre triple de Will Thomas. Van Rossom seguia trobant l’anella en accions individuals però Miller-McIntyre i Scrubb es van unir a la producció ofensiva dels russos per al 70-62. Will va assistir a Tobey per al mat i San Emeterio va ficar una safata marca de la casa per a tornar als dotze i arribar amb 74-62 amb deu minuts per jugar.

Una safata de potència i pura classe de Abalde i un tir lliure de Tobey van replicar al 2+1 de Pushkov per a seguir en la mateixa distància amb set minuts per jugar. Un triple de Trushkin i un encert de de Uthoff van posar a set a l'equip rus però Doornekamp amb tirs lliures després de rebot ofensiu posava el 79-70 a cinc minuts per a acabar just en el moment en el qual Dubljevic es retirava del partit al lastimarse el turmell esquerre. Un triple de Vives va tornar a posar de nou els dotze de renda però Reynolds va contestar amb un 2+1. Matt Thomas va traure la falta de tres tirs però Trushkin va encadenar cinc punts seguits per a tornar a baixar a set. En eixe moment, Labeyrie i Van Rossom no van perdonar des de la línia de personal i Will va palmejar el segon tir dins per a tornar de nou als dotze de renda. Un triple de Van Rossom va replicar al moment de Trushkin i encara que Panin també va ficar el triple el temps corria a favor de l'equip taronja. No obstant açò, l'equip rus va pujar línies en defensa i va furtar dues pilotes al límit del legal per a entrar en l'últim minut sis a baix. Van Rossom va traure falta i va convertir els dos, Scrubb va convertir a taula i Sam va amagar la bola fins a ficar la safata que va matar definitivament el partit que va acabar amb un resultat de 97-89.