Matt Thomas i Tobey allarguen la ratxa amb l'octava seguida (89-74)

29/12/2018

Valencia Basket va allargar la seua bona dinàmica sumant la seua huitena victòria consecutiva en imposar-se al Tecnyconta Saragossa per 89-74 per a tancar l'any 2018. L'equip taronja es va reposar del bon tercer quart ofensiu de l'equip aragonés amb un parcial de 21-4 en l'últim quart per a decidir l’encontre. Els dos joves americans del Valencia Basket es van dividir el protagonisme. Mike Tobey (16 punts i 10 rebots) va jugar una excel·lent primera meitat i Matt Thomas (20 punts) va ser decisiu en el colp final al partit en la segona.

Jaume Ponsarnau va començar el partit amb el quintet format per Sam Van Rossom, Rafa Martínez, Fernando San Emeterio, Will Thomas i Mike Tobey. Una safata del base belga i una cistella baix l’anella de Tobey van ser les primeres cistelles del partit i un palmeig de Will posava el 6-2 abans d'un parcial de 0-5 que va posar per damunt a l'equip saragossà. Tobey en una continuació i un 2+1 de San Emeterio contenien els punts del Tecnyconta Saragossa per a arribar empatats a 11 a la meitat del primer acte. Al palmeig de Tobey li van seguir tres cistelles del quadre aragonés per a donar-los una xicoteta renda de quatre punts que va retallar Will Thomas amb un mat. Un triple de Doornekamp va ser el preludi a un intercanvi d'errors que va trencar Justiz amb dos tirs lliures i un triple de Guillem Vives per al 21-19 al final del primer quart.

Una safata en transició del mateix Vives va ser replicat per cinc punts seguits de Santana que van posar per davant a l'equip aragonés, just abans de tres triples seguits, un de Doornekamp i dos de Matt Thomas, la qual cosa unida a una acrobàtica safata després de robatori del propi Matt portava a Fisac a parar el partit amb 34-24 després dels huit punts seguits de l'escorta nord-americà. Radovic amb dos encerts seguits va parar el parcial en 11-0, però Labeyrie amb un triple des de la cantonada protegia la renda taronja. Okoye i Vázquez van baixar a cinc perquè Ponsarnau ho parara amb 37-32 a tres minuts del descans. Un mat de Tobey a passada de Will va trencar el ritme visitant però a pesar que va millorar en defensa no va encertar en l'altre costat per a traure més rendiment. McCalebb va encertar des de la personal, Mike Tobey va convertir la cistella amb addicional malgrat la falta del base del Tecnyconta Zaragoza. Després d'una altra bona defensa, només una falta va privar a Tobey de traure un altre mat, encara que va convertir un dels tirs lliures per a anar-se amb 12 punts i el 43-34 en el marcador al descans.

Va eixir millor a la segona meitat l'equip aragonés, que es va acostar a quatre amb un triple de Seibutis i una cistella de Okoye abans d'una acció individual de Matt Thomas i un triple de San Emeterio per al 50-41 al pas pel minut 24. Okoye va assumir el protagonisme ofensiu del seu equip, però una cistella després de rebot ofensiu de Vives i dos tirs lliures de Will protegien l'avantatge taronja. Okoye va continuar ficant des de tots costats i dos tirs lliures de Seibutis van tornar a acostar a cinc al Tecnyconta Saragossa abans d'un triple de Van Rossom des de la cantonada. Un alley-oop baixat per Tobey va trobar la resposta de dues cistelles seguides del quadre aragonés per a posar el 59-55. Tobey va convertir des de la personal, Seibutis va convertir un tir de mèrit i després de la fallada, Justiz va aconseguir un mat en transició per a apretar encara més el marcador. Un triple de Labeyrie sobre la botzina de final de quart ho deixava amb 64-59 amb deu minuts per jugar.

Radovic i Okoye van posar de nou per davant al Tecnyconta Saragossa amb un parcial de 0-6 abans d'un triple de Sam Van Rossom i una cistella des de la mitjana distància de Matt Thomas. Fran Vázquez va convertir el seu tir lateral però Matt Thomas va clavar el triple i es va inventar el tir des de la mitjana distància per a donar un poc d'oxigen i un triple de Dubljevic va elevar de nou la renda local a deu punts. A pesar del mat de Fran Vázquez, Matt Thomas i Fernando San Emeterio van convertir dos triples per a elevar el parcial a un 19-4 i entrar en els últims tres minuts amb 83-69. Encara que va ficar als joves en pista, el Tecnyconta Zaragoza va lluitar per maquillar el resultat i del lleuger desconcert que va vindre després de la lesió de Fernando San Emeterio, però l'energia de Louis Labeyrie va protegir l'avantatge per a deixar el marcador final en 89-74.