Inici de Top 16 amb una victòria important davant d'Unicaja (85-74)

02/01/2019

València Basket es porta la victòria en l'inici de la segona fase europea en un partit molt dur davant d'Unicaja. El rebot ofensiu, la dupla dels Thomas i l'aparició d'Abalde des de la banqueta van decidir el partit.

Jaume Ponsarnau va començar el partit amb el quintet format per Sam Van Rossom, Rafa Martínez, Aaron Doornekamp, Will Thomas i Bojan Dubljevic. Una cistella de Dubljevic i una anella passada de Will van donar rèplica als encerts inicials dels interiors d'Unicaja i un triple de Doornekamp va posar per primera vegada per damunt a l'equip taronja. Dubljevic i una anella passada de Doornekamp van obrir un parcial que va ampliar Van Rossom amb un triple per a un 7-0 que va posar el 14-8. Jaime Fernández va assumir el protagonisme ofensiu del seu equip amb cinc punts seguits però un triple de Matt Thomas després de rebot ofensiu de Tobey va protegir l'avantatge local. Shermadini i Matt van intercanviar cistelles, i un tir lliure i una cistella sobre la botzina després de rebot ofensiu de Tobey deixaven el marcador en 22-13 al final del primer quart.

Un mat de Abalde va obrir el segon acte encara que Díaz li va contestar amb un triple des de la cantonada. Tobey va afegir al seu excel·lent partit en defensa un triple central i Labeyrie va palmejar dins per a posar el 29-16 a set i mig per al descans. Shermadini i un triple de Salin van retallar la renda local a huit abans d'un nou triple de Matt Thomas. Jaime Fernández posava el 32-25 al pas pel minut 15 i un triple des de la cantonada de Dani Díez va retallar a quatre l'avantatge taronja. Dubljevic va trencar la sequera ofensiva amb una acció individual per línia de fons, i encara que Jaime Fernández continuava trobant l’anella, un mat després de robatori de Will Thomas ficava al Valencia Basket set a dalt a tres minuts del descans. Cinc punts seguits de Matt Thomas contenien el moment anotador de Jaime Fernández i un mat en transició de Will donava nou de renda abans d'una safata de Brian Roberts. Will des del tir lliure i una cistella de Lessort ho deixaven en 45-38 en arribar a l'intermedi.

Un triple de Salin va obrir la segona meitat i encara que l'equip taronja va començar amb problemes per a anotar, Unicaja no ho va aprofitar i un palmeig de Doornekamp va protegir la renda local abans d'un 2+1 de Wiltjer i un triple de Salin que van empatar el partit de 47. En eixe moment delicat, l'equip malagueny no va convertir el tir que culminava la remuntada i un triple de Matt Thomas, un palmeig de Dubljevic i un mat després de robatori de Will Thomas suposaven un parcial que portava a Casimiro a parar el partit amb 54-47. Un cércol passat de Will va ampliar el parcial a un 9-0 abans dels tirs lliures de Roberts. Abalde va convertir des de la mitjana distància, Shermadini va ficar un des del tir lliure i Will Thomas va retornar la desena d'avantatge amb un encert baix l’anella. Després d'una bona defensa, Alberto Abalde es va fabricar la cistella amb addicional i després de la falta d'atac de Milosalvjevic, un triple de Tobey ampliava el parcial a 19-3 per al 66-50. Salin va anotar des de la personal i Lessort es va fabricar la cistella baix l’anella per a retallar un poc, Valencia Basket no va trobar l’anella en els següents atacs i un triple de Dani Díez ho deixava en 66-58 amb deu minuts per jugar.

Un 2+1 de Lessort i els tirs lliures de Jaime Fernández van baixar fins als tres l'avantatge taronja i Abalde des de la línia de personal va tallar el parcial en contra en 0-13. Matt Thomas va traure falta de tirs i els va convertir i després de la defensa, Will es va fabricar el ganxo per a retornar els nou d'avantatge. Una safata de Van Rossom va portar a Casimiro a parar el partit amb 74-63 i 6.39 per a acabar. Waczynski va anotar el triple després de l'aturada i Doornekamp va convertir la safata a passada de Will per a entrar amb deu a dalt als últims cinc minuts. En un moment d'intercanvi d'errors, l'energia d'Aaron Doornekamp i un tap de Will mantenien el marcador en el mateix resultat abans de dos tirs lliures de Dubljevic per al 78-66 a dos i mig del final. Roberts va clavar el triple, i encara que el de Vives es va eixir de dins, Van Rossom va robar en l'altre costat i la jugada va acabar amb un palmeig de Abalde per a encarrilar el triomf. Un tap de Vives sobre l'intent de triple de Roberts demostrava que el València Basket no volia alçar el peu de l'accelerador i la jugada va acabar amb un robatori de pilota i un triple de Abalde. Cinc punts de Roberts van maquillar un poc i el mat sobre la botzina de Will Thomas deixava el marcador final en 85-74.