Una roïna primera part condemna al Valencia Basket a Badalona (83-74)

06/01/2019

Valencia Basket va vore tallada en nou la seua ratxa de triomfs consecutius al perdre en la pista del Divina Seguros Joventut per 83-74. L'equip taronja va reaccionar a una roïna primera part i encara que va arribar a anar 18 punts baix en la mitat del tercer quart, va millorar per a entrar a només cinc en l'últim minut del partit. Sense marge d'error, li va faltar un poc més d'encert en els tirs que hagueren apretat encara més el marcador i l'equip verd-i-negre va assegurar el triomf des del tir lliure. Dubljevic amb 20 punts i 10 rebots va ser el millor en un encontre en què Rafa Martínez va igualar a Branson com a màxim anotador de la història del Club en l'ACB.

Jaume Ponsarnau va començar el partit amb el quintet format per Sam Van Rossom, Joan Sastre, Aaron Doornekamp, Will Thomas i Mike Tobey. Un triple de Dubljevic va ser la primera resposta a un parcial d'eixida que va ser de 9-0 per al Divina Seguros Joventut. L'equip taronja va tancar el seu cércol en les següents accions però no va tindre encert per a retallar i un triple de Mathias posava el 12-3 al pas pel minut 6. Vives va ficar un altre triple i va assistir baix l’anella a Will Thomas per al mat encara que una cistella de Mathias en la pintura posava el 14-8 en el marcador en arribar el primer temps mort de televisió. Todorovic i un triple de Dawson van elevar la renda local a onze punts i van portar a Ponsarnau a parar el partit i després de l'aturada, Labeyrie va encistellar després de rebot ofensiu i Abalde va traure dos tirs lliures després d'un robatori, però un triple des de la cantonada de Dawson deixava el marcador en 22-12 al final del primer quart.

Dues cistelles seguides de Dubljevic van replicar al primer triple de Morgan i un altre de Matt Thomas al segon de l'ala-pivot de la Penya, que va mantindre el seu bon inici de segon acte amb un mat després de rebot ofensiu. Una pilota solta que va caure en mans de Dawson per al mat va posar el 32-19 abans d'un triple de Dubljevic, però l'encert verd-i-negre no baixava i una safata en transició de Dawson donava una nova màxima renda a l'equip local de 14 punts, perquè Ponsarnau parara el partit amb 36-22 a cinc minuts del descans. Nogués va fer més gran la ferida amb un altre triple i malgrat els tirs lliures de Vives i Tobey, altres cinc de Dimitrijevic mantenien lluny a l'equip verd-i-negre. Antoine Diot va tornar a jugar minuts en la Liga Endesa en la recta final d'eixe segon quart i es va estrenar amb una assistència per al mat de Will Thomas. L'ala-pivot taronja va activar un poc l'ofensiva taronja amb altres dues cistelles després de rebot ofensiu per a deixar el marcador en 46-31 en arribar al descans.

La segona meitat va començar amb un triple de Matt Thomas i un altre de López-Arostegui, encara que Dubljevic amb un ganxo després de rebot ofensiu i Abalde amb una safata després de robatori retallaven un poc el desavantatge taronja. Malgrat la bona defensa, Todorovic va anotar sobre la botzina de possessió i López-Arostegui baix l’anella per a mantindre estable la renda local i un triple de Harangody va posar el 56-38 en arribar al minut 24. Un alley-oop baixat per Tobey i un triple de Abalde van trobar resposta de l'ofensiva verd-i-negra, i encara que Van Rossom també trobava l’anella amb cinc punts seguits, el Divina Seguros Joventut anotava massa fàcil perquè el desavantatge baixara de forma significativa. Un triple de Rafa Martínez li permetia igualar a Branson com a màxim anotador taronja en Liga Endesa i acostava a onze al Valencia Basket però Todorovic va assumir el protagonisme ofensiu per a mantindre la distància. Will va anotar en la pintura a passada de Van Rossom i encara que Valencia Basket va tindre l'últim tir de l'habitació, es va arribar amb 65-53 amb deu minuts per jugar.

Will Thomas va posar a deu a l'equip taronja anotant la primera cistella de l'últim quart i malgrat l’encert de Nogués, de nou Will, en este cas des del tir lliure l'acostava a la barrera psicològica de la desena. Valencia Basket estava millor en el partit, però no va tindre encert en diversos intents de triple que hagueren apretat encara més el marcador. Dimitrijevic marcava el ritme de l'atac local encara que un 2+0 de Dubljevic i dos tirs lliures de Matt Thomas ho deixaven en 71-61 a cinc minuts del final. Dos triples seguits de Dubljevic van posar a l'equip taronja a sis però un tap sobre el montenegrí i una cistella de Dimitrijevic posaven el 75-67 amb un poc menys de tres minuts per a acabar. Doornekamp i Van Rossom van fallar dos triples que hagueren apretat de nou el marcador i es va xiular antiesportiva en l'intent de tap de Will sobre Harangody. Matt va anotar ràpid des de la mitjana distància, Dubljevic va robar la pilota i el triple de Van Rossom va ficar el partit amb un 77-72 en entrar en l'últim minut. Ventura va traure la falta de tirs i no va perdonar i encara que Abalde va traure ràpid un 2+0, Laprovittola es va inventar una cistella en acció individual que va ser la sentència de l’encontre. Van Rossom no va anotar i els tirs lliures van deixar el marcador final en 83-74.