Un voluntariat en família - One Team VII, Setmana VIII

08/01/2019

L'octava jornada d'entrenaments del sèptim projecte d'One Team amb Valencia Basket va tindre com a objectiu el treball dins de la pista dels valors que genera el bàsquet, amb distintes activitats amb els xiquets i xiquetes com a protagonistes.

 

En el pla informatiu, la sessió va servir per a conéixer la història personal de la família March, 5 persones que compartixen un mateix objectiu: Ajudar els xiquets i xiquetes a través de Mamàs en Acción. “La primera vaig ser jo, a través d'una amiga que ho va publicar en xarxes. Em va agradar, em vaig decidir a provar, i em va agradar tant que les vaig convéncer a totes elles” reconeixia Paola. “Jo done les gràcies a la meua germana perquè ha sigut un dels descobriments de la meua vida” deia Arantxa. “Vag veure que era algo tan bonic que vaig decidir involucrar-me jo també” comentava Andrea. Ángela va ser l'última. “Em van parlar tan bé que vaig dir he de provar-ho jo també, i la veritat és que és increïble” comptava.

 

Totes coincidixen en que la sensació que els aporta és indescriptible. “Quan estic amb un dels xiquets i li veig feliç, jo sóc més feliç. M'agrada fer-los sentir bé perquè ells fan que jo em senta bé” descriu Andrea. Paola ho confirma. “Rebem molt més d'ells que el que nosaltres aportem” explica. Mamàs en Acción, és ara una part important de totes elles. “Normalment en les ONG dónes diners i ja està. Però ací tu els veus, els coneixes, els veus disfrutar” compta María José. “Quan estic amb ells, els considere els meus germans menuts i crec que ells pensen el mateix” diu Andrea. “Som un referent per a ells, com a persones i com a unitat familiar” diu Paola.

 

Deu sessions, un objectiu

Este projecte “One Team VI” té planificades deu sessions d'entrenament que es desenvoluparan els dimarts des de demà 9 de gener a la vesprada fins a mitjan març. Amb elles, es busca que els participants visquen experiències positives i desenvolupen hàbits saludables de superació personal que puguen ser transferits a l'àmbit escolar o laboral. Tot açò a través de l'aprenentatge dels conceptes bàsics d'un esport col·lectiu com el bàsquet, que ajudarà als participants a conèixer els valors de sacrifici i responsabilitat que es deriven de l'exercici organitzat, usar l'esport com a fórmula de desenvolupament personal i canalitzar els seus passos cap a que puguen trobar en la pràctica de qualsevol activitat esportiva una via per a créixer com a persones.

 

Mamás en Acción

En Mamás en Acción es convertixen, sempre de manera altruista, en mamàs i papàs per unes hores d'aquells xiquets que no disposen de la proximitat de les seues famílies, xiquets que són tutelats pel govern local i residixen en centres i residències infantils habilitades per a això, amb l'objectiu que estos xiquets reben l'afecte i l'atenció que requerix una personeta de la seua edat.

 


TAGS: