Valencia Basket s’enfronta al líder en un bon test per a la Copa

15/01/2019

Nova setmana de partit complicat per a Valencia Basket, que després de mesurar-se a Perfumerías Avenida i Lointek Gernika en dos partits en què va aconseguir competir al màxim, afronta el difícil repte de visitar Fontajau, el pavelló d'un sòlid líder de la Lliga Dia, que només ha caigut una vegada esta temporada i acumula ja 10 victòries consecutives. L'enfrontament serà una bona prova de cara a l'emparellament que va oferir ahir el sorteig de la Copa de la Reina.

 

Eixa ratxa no és casualitat. Millor atac de la competició amb 1224 punts, segona millor defensa, és l'equip amb millor percentatge d'encert en tir de tres (35,5%), i el que més rebots captura (38,7). Keisha Hampton i Eshaya Murphy lideren l'atac, sent dos de les millors anotadores de la competició, superant els 15 punts per partit. En valoració, se'ls unix el potencial en el joc interior de la brasilera Nadia Colhado. Les tres se situen també entre les millors, només superades per Shacobia Barbee.

 

La temporada de les catalanes està fregant la perfecció. En la seua visita a la Fonteta en la jornada 3, es van sobreposar als 21 punts de María Pina i els 12 de Meiya Tirera per a aconseguir una victòria clara a pesar que Valencia Basket va competir fins al final.

 

A Europa, porten el mateix camí. Van avançar en Eurocup amb una fase de grups perfecta, comptant els seus partits per victòries, i superant entre altres a Lointek Gernika amb solvència.

 

L'arribada de Dongue, una ajuda extra

Per si no fóra poc, l'equip d'Eric Surís, s'ha reforçat este mes de gener. La mozambiqueña Leia Dongue, que coneix la Lliga Dia del seu pas per Al-Qázeres i Gernika, ja ha amitjanat 7,5 punts i 11,5 de valoració en els seus dos primers partits. Va coincidir amb María Pina i Anna Gómez en el seu pas per terres basques.


TAGS: