Una motivació especial - One Team VII, Setmana IX

17/01/2019

La novena jornada d'entrenaments del sèptim projecte d'One Team amb Valencia Basket va tindre com a objectiu el treball dels conceptes d'igualtat i desigualtat a través del bàsquet, amb distintes activitats amb els xiquets i xiquetes com a protagonistes.

 

En el pla informatiu, la sessió va servir per a conéixer la influència que està tenint en els xiquets el programa One Team junt amb Mamàs en Acció, en la veu dels seus educadors. “És una gran oportunitat per a tots ells. La xiqueta que ve del meu centre, expressa tots els seus sentiments a través del bàsquet. “Al principi, no volia vindre ací perquè era nova, i ara espera amb ànsies el dimarts de la semana” deia Mila Lucas, educadora del Hogar Francisco d'Assís. “Poc a poc la seua actitud va anar millorant, tornava més feliç al centre. Ella passa tota la seua setmana esperant el dimarts, i ara que el Projecte està finalitzant, està molt trist” comptava Jesús Toboso, educador del Centre de Menors Cabanyal.

 

Tots coincidixen en que l'impacte és tremendament positiu. “L’esport és bo per a tots, però especialment per als xiquets en esta situació. Els dóna un context amb regles que els activen i els ajuden a torejar amb la frustració. A més, augmenta la seua xarxa de suport” descriu Sara Albiach, psicòloga del Centre d'Acollida de Menors Luis Amigó. “Han disfrutat molt l'activitat. Han vingut molt emocionats, i crec que es deu als entrenadors, que han tractat els valors i han mantingut els xiquets motivats” explica José Antonio Martín, educador del Hogar Champagnat.

 

El context els ajuda a superar l'adversitat. “El fet de que estos xiquets deixen els carrers i troben persones que es preocupen per ells i els done esta oportunitat és una bendició” opina Berta Robleda, Directora del CAM Projecte Obert de Paterna. “Tot el que se'ls diu és augmentar la seua autoestima, la seua amplitud de mires, quant a pensar que poden fer coses que mai havien pensat” deia. “Han disfrutat de la companyia, estan aprenent sobre esforç, cooperació, treball en equip i és una experiència encantadora per a ells” assegura José María Valero, President de la Fundació La Salle Acoge. “I de sobte, es veuen a si mateixos en una gran pista, en un gran pavelló i estan rodejats de figures de bàsquet que els saluden com a persones, i això els fa créixer molt, és molt important per a ells” conclou.

 

Deu sessions, un objectiu

Este projecte “One Team VI” té planificades deu sessions d'entrenament que es desenvoluparan els dimarts des de demà 9 de gener a la vesprada fins a mitjan març. Amb elles, es busca que els participants visquen experiències positives i desenvolupen hàbits saludables de superació personal que puguen ser transferits a l'àmbit escolar o laboral. Tot açò a través de l'aprenentatge dels conceptes bàsics d'un esport col·lectiu com el bàsquet, que ajudarà als participants a conèixer els valors de sacrifici i responsabilitat que es deriven de l'exercici organitzat, usar l'esport com a fórmula de desenvolupament personal i canalitzar els seus passos cap a que puguen trobar en la pràctica de qualsevol activitat esportiva una via per a créixer com a persones.

 

Mamás en Acción

En Mamás en Acción es convertixen, sempre de manera altruista, en mamàs i papàs per unes hores d'aquells xiquets que no disposen de la proximitat de les seues famílies, xiquets que són tutelats pel govern local i residixen en centres i residències infantils habilitades per a això, amb l'objectiu que estos xiquets reben l'afecte i l'atenció que requerix una personeta de la seua edat.

 


TAGS: