Valencia Basket torna a Lugo tretze anys després

18/01/2019

Valencia Basket busca certificar la seua presència en la Copa del Rei Madrid 2019 en el partit que tanca la primera volta i que li portarà a tornar a jugar un partit de Liga Endesa en la pista del Cafés Candelas Breogan quasi 13 anys després (diumenge 20, 17:00h, Pazo dos Deportes, Movistar Deportes 1). Un triomf classificaria a l'equip taronja de manera directa i té moltes possibilitats de ficar-se en la cita copera, fins i tot amb derrota. No serà senzill guanyar en la pista d'un rival en ratxa (quatre victòries en els últims cinc partits) i en la qual el Valencia Basket no ha guanyat des de febrer de 2001.

 

Valencia Basket vol traure el bitllet coper a Lugo

Valencia Basket afronta esta última jornada de la primera volta en la sexta posició amb un balanç de 10-6 i +31 en la diferència de punts. Si aconseguix el triomf davant el Cafés Candelas Breogán, l'equip taronja garantirà automàticament la seua presència en la Copa del Rei Madrid 2019. Fins i tot hi ha opcions matemàtiques de poder arribar a la quarta plaça i la condició de cap de sèrie, encara que és una combinació complicada: a més de guanyar, Valencia Basket necessita que perden Iberostar Tenerife i Unicaja, i que la suma de les diferències de la victòria taronja i la derrota de l'Unicaja siga superior a 26 punts. Si és exactament de 26 punts, igualarien també en la diferència general; es recorreria llavors als punts anotats per a resoldre el seu empat (ara mateix, 1.350 l'Unicaja, 1.271 el Valencia Basket). Si guanyara el seu partit el Iberostar Tenerife, el Valencia Basket hauria de, a més, superar la diferència de punts dels aurinegres (ara mateix +78).

 

Els homes de Jaume Ponsarnau poden classificar-se per a la Copa del Rei fins i tot si estén la seua ratxa negativa a Lugo i cau derrotat. De fet, només hi ha una combinació de resultats que el deixa fora de la cita en la capital d'Espanya: a més de perdre en la pista del Cafés Candelas Breogán, haurien de guanyar Divina Seguros Joventut i BAXI Manresa i a més que es donen les següents dues condicions; la suma de les diferències de la derrota taronja i la victòria del BAXI Manresa ha de ser superior a 17 punts (si fóra exactament de 17, s'hauria de recórrer als punts anotats) i la suma de les diferències de la derrota valenciana i la victòria del Divina Joventut ha de ser superior a 47 punts (si fora de 47, es recorreria als punts anotats). A més, el Iberostar Tenerife hauria de guanyar el seu partit o perdre'l per un desavantatge fins a 47 punts superior a la que encaixe el Valencia Basket.

 

Tretze anys de l'última visita al Pazo dos Deportes de Lugo

El Cafés Candelas Breogán és un clàssic de la Liga Endesa, amb 17 temporades en la màxima categoria del bàsquet espanyol entre 1984 i 2006. No obstant això, després de descendir com a últim classificat de la temporada 2005-06, ha estat 12 campanyes en la LEB Or i va tornar a l'elit com a campió del curs 2017-18. Esta absència en la Liga Endesa provoca que l’encontre del diumenge supose el retorn del Valencia Basket a Lugo quasi 13 anys després de l'últim compromís disputat a la ciutat gallega. En concret, l'última vegada que l'equip taronja va visitar el Pazo dos Deportes de Lugo va ser en un encontre de la jornada 20 jugat el 12 de febrer de 2006 que va acabar amb un còmode triomf gallec per 86-69. McNaull (17 punts) i Gerald Brown (15) com a màxims anotadors dels celestes. Per part taronja, Dikoudis amb 20 punts i Miralles amb 13 van ser els millors.

 

A trencar la mala ratxa a Lugo

El diumenge serà la 15a vegada que estos dos equips s'enfronten en la Liga Endesa en terres gallegues amb un balanç bastant equilibrat fins al moment amb 8 triomfs locals i 6 victòries del Valencia Basket. No obstant això, els últims precedents han sigut negatius per a l'equip taronja, que ha perdut en les seues últimes cinc visites a Lugo, on no guanya des de 2001. Abans de la citada derrota en la temporada 2005-06, Valencia Basket va perdre per 96-88 en la temporada 2004-05 amb una memorable actuació de Charlie Bell (40 punts), 87-86 en la campanya 2003-04 amb Racca (23 punts) com a botxí, 88-77 en el curs 2002-03 (amb altres 24 punts de Jorge Racca) i 75-65 en la temporada 2001-02 amb una altra exhibició anotadora individual (en este cas, 32 punts de César Sanmartín). L'última vegada que Valencia Basket va guanyar en esta pista va ser en la temporada 2000-01. En concret en una trobada de la jornada 22 que es va jugar el 24 de febrer de 2001 i que va acabar amb una victòria taronja per 62-64. Alston i Rodilla, amb 16 punts cadascun, van ser els millors en el costat valencià.


TAGS: