Valencia Basket continua sumant en un thriller en la Fonteta (94-92)

26/01/2019

Partit dur davant d'un gran San Pablo Burgos en la Fonteta en el que Valencia Basket va saber sobreposar-se a les adversitats i véncer en un final ajustat per a aconseguir la seua victòria 12 en la Lliga Endesa. Un triple de Doornekamp va ajudar a desnivellar la balança al final.

Jaume Ponsarnau va començar el partit amb el quintet format per Antoine Diot, Rafa Martínez, Aaron Doornekamp, Will Thomas i Mike Tobey. El pivot taronja va anotar la primera del partit i Diot després de robatori va convertir en transició per a començar amb un 4-0 abans que Frazier i Huskic equilibraren el partit. Un triple de Rafa Martínez el va convertir en el màxim anotador de la història del Club en la Liga Endesa encara que va ser replicat per un 2+1 de Fitipaldo. Dos triples seguits de Tobey i Doornekamp van ser també respostos pel San Pablo Burgos per a mantindre la igualtat inicial, i el triple de Matt va ser contestat per un altre de Benite per a entrar en el minut 7 amb 16-15. Fernando San Emeterio va tornar a jugar després de perdre's els últims set partits per lesió i va seguir l'intercanvi de punts amb Guillem Vives com a estilet ofensiu taronja. Precisament una acció individual del base i un mat de Dubljevic a passada de Matt Thomas van portar a Diego Epifanio a parar el partit amb 22-17. Una antiesportiva sobre Dubljevic va acabar en una jugada de quatre punts amb un alley-oop baixat per Labeyrie però Zipser va anotar el triple des de la cantonada. San Emeterio va clavar un altre triple per a arribar amb 29-21 al final del primer acte.

Un 2+1 de Matt Thomas i una cistella de Dubljevic després de rebot ofensiu mantenien l'avantatge malgrat que el San Pablo Burgos continuava trobant l’anella amb facilitat i va retallar a quatre amb un triple de Benite i una cistella de López. Després de la fallada taronja, Huskic va posar el 34-32 abans d'un ganxo de Dubljevic. Un triple de López va portar a Ponsarnau a parar el partit quan el San Pablo Burgos es va posar a un. Un triple de Van Rossom després de rebot ofensiu de Tobey i una acció individual de Abalde van posar el 41-35 en arribar a la meitat del segon quart encara que sis punts del San Pablo Burgos van tornar a empatar el partit. Abalde baix l’anella i un 2+1 de Tobey mantenien a l'equip taronja per damunt i dos tirs lliures del propi Abalde donaven una xicoteta renda encara que Frazier s'obstinava a mantindre a prop als seus i un triple de Cancar ho tornava a empatar per a arribar amb 48-48 al descans.

Un palmeig de Tobey, una cistella trepitjant la línia de Matt Thomas i dos tirs lliures del propi Tobey van activar l'ofensiva taronja en l'inici de la segona meitat i un mat de Will a passada de Matt tornava a posar una xicoteta renda per a l'equip taronja. Matt Thomas a taula posava el 58-49 per a un parcial d'eixida de 10-1 amb Huskic des del tir lliure com a únic argument ofensiu de San Pablo Burgos en els instants inicials. Un triple de Matt Thomas va portar a Diego Epifanio a parar el partit amb 61-50 després de poc més de tres minuts de segona meitat. Un mat en transició de Will Thomas va ampliar la renda a +13 en el moment en el qual Sam Van Rossom va haver d'abandonar el partit per un colp al cap. Un triple de Cancar va ser replicat per un alley-oop baixat per Tobey i un mat de Will a la cistella de Fitipaldo per a mantindre estabilitzada la renda taronja. Una antiesportiva de Matt sobre Álex López li va donar una jugada de cinc punts al Sant Pablo Burgos i un mat després de robatori de Huskic va posar el 67-64 a tres minuts del final del tercer quart. Un 2+1 de Will va tallar el parcial en contra i Matt Thomas va ficar el triple, però cinc punts seguits de Jaramaz mantenien el partit apretat. Dubljevic va convertir baix l’anella, Benite va anotar la safata i el triple de Dubljevic va ser replicat per un altre de Jaramaz per a arribar amb 78-74 amb deu minuts per jugar.

Huskic i Jaramaz van empatar de nou el partit abans d'un ganxo de Dubljevic al qual va replicar Zipser amb una altra cistella. Un triple de Sam Van Rossom mantenia per damunt a l'equip taronja abans d'un tram de joc agressiu però sense encert en cap dels dos costats fins a una cistella en acció individual de Cancar per al 83-82 a sis minuts del final. Un triple de Zipser va posar per damunt a l'equip castellà i Van Rossom ho va empatar des del tir lliure. Huskic va ficar un des de la personal, Doornekamp va convertir els seus dos llançaments lliures i Cancar es va fabricar la cistella per a mantindre un a dalt als visitants. Will li va traure la quinta en la següent acció però no va aprofitar cap dels seus tirs lliures encara que Dubljevic va anotar després de la fallada del Burgos a capturar el rebot. Vega va aprofitar la bola extra per a anotar i Valencia Basket va perdre la passada en l'acció posterior però Dubljevic va furtar la pilota i Doornekamp va ficar el triple en transició per a posar dos a dalt a l'equip taronja amb 1:18 per jugar.