Ponsarnau: “Per a mi és especial, però volem guanyar a Manresa per a seguir dalt”

01/02/2019

L'entrenador de Valencia Basket, Jaume Ponsarnau ha assenyalat en la prèvia del partit de la jornada 19 de la Liga Endesa en la pista del Baxi Manresa (diumenge 3, 19:30h, Nou Congost, Movistar Deportes 1) que “no és un partit qualsevol perquè és a la casa que ha sigut la meua casa durant moltíssims anys. On he aprés a ser entrenador professional, on he crescut com a entrenador i com a persona i on he tingut la sort d'entrenar a jugadors que m'han ajudat moltíssim a ser millor entrenador. És especial i hauré de viure-ho especial però sense que afecte la mentalitat competitiva. Evidentment volem guanyar a Manresa i per a això hem de fer tot el possible per a guanyar sense que això traga que per a mi és especial”

 

El tècnic taronja destaca que “jugarem contra un equip que està jugant de meravella, que està competint molt bé i que ha demostrat que és capaç de fer-ho també fora de casa. Este ha sigut el seu valor més important, perquè han jugat més partits fora de casa que a casa. I malgrat això estan en posicions de Playoff. Encara que sabem que a la seua casa és on ells troben les màximes sensacions, especialment contra els millors equips de la Lliga. És un equip valent, que juga alegre i agressiu en tot el seu joc de carrera. I no especulen a traure avantatge en els primers huit segons del seu atac de forma directa. I la seua proposta de joc és sempre la mateixa, ho fan contra els bons equips i contra els no tan bons. És cert que tenen individualitats de molt de talent, que evidentment aprofiten, però va dins d'una filosofia en la que jugadors sense una experiència contrastada estan jugant molt bé”.

 

Ponsarnau recalca que “a partir de l'admiració que tinc a partir de com juguen, intentarem estar molt bé sobre tot este joc de confiança per a controlar al màxim totes les situacions que puguem. I també serà molt important atacar bé. Ells són un poc impredictibles en defensa, poden començar per defensar-te molt a dalt, arrere ells aposten per col·lapsar, aprofiten que tenen cincs amb tap. Has de jugar dinàmic i amb bons espais de joc, serà un partit molt exigent per a nosaltres, venim d'un partit molt dur i amb alguns jugadors tocats. Però volem guanyar perquè volem seguir al tren d'aconseguir la millor classificació que puguem per al Playoff”.

 

Amb la baixa confirmada de Diot, l'entrenador taronja revela que és complicat que Labeyrie puga jugar el diumenge després de l'episodi de vertigen que ja li va impedir jugar a Màlaga: “És molt probable que Labeyrie seguisca sense poder viatjar encara. El tema d'este episodi és millor curar-lo tan bé com siga possible. Esperarem a esta vesprada per a decidir però en principi les condicions no semblen les millors perquè puga viatjar. Els dotze de Màlaga, si no hi ha imprevistos, són el que jugarien a Manresa”.


TAGS: