Valencia Basket remunta a Saragossa en una gran segona part (59-68)

03/02/2019

Valencia Basket va remuntar en el Poliesportiu Eduardo Lastrada, en una gran segona part de les de Rubén Burgos, que mai es van donar per vençudes i van acabar sumant un triomf important que engrandix el seu avantatge en la lluita per la quinta plaça.

El partit va començar igualat, amb les de casa fent mal en el pal i Anna Gómez dirigint a les valencianes. Dos triples de la base d'Alfara li donarien avantatge a les visitants al final del primer quart, sobreposant-se a 7 punts consecutius de Vega Gimeno, que liderava a les de casa.

Brittany Brown i María Pina van estrenar el segon quart. I ací va arribar la reacció local. El pick and roll entre Laia Flores i Dornstauder en el pal, va resultar imparable per a la defensa taronja. Les cistelles de Meiya i Joy impedien que Mann Filter agafara una gran diferència, però no era prou per a evitar el +5 al descans (37-32).

Hersler i Knight feien veure que la dinàmica no canviaria després del descans i la diferència s'ampliava. Però Valencia Basket no perdia la calma i elevava el nivell defensiu. A poc a poc, a Mann Filter li va costar anotar, i les taronja van anar limitant el nombre de pèrdues en atac. Anna Gómez, amb diverses accions positives consecutives, va aconseguir igualar el partit, forçant el temps mort local. Al final del tercer quart, tot tornava a començar amb 10 minuts per davant.

El factor determinant serien els triples. Els que no van entrar a casa davant d'IDK Gipuzkoa. Valencia Basket va desfer la igualtat amb una bona acció de Meiya Tirera i dos tirs lliures d'Anna Gómez. I a partir d'ací el joc exterior va marcar la diferència. Jori Davis, Joy Adams, María Bettencourt, van encertar des del perímetre, tancant el marcador i sumant un triomf importantíssim.

Gran victòria fomentada en l'alt nivell defensiu exhibit en la segona part i sempre de la mà dels aficionats desplaçats a Saragossa, que es van fer escoltar des del primer moment i també van ser clau a l'hora de continuar sumant.