El bàsquet maliense prendrà La Fonteta

07/02/2019

Valencia Basket es mesura este cap de setmana a Snatt’s Sant Adrià (Diumenge 10, 19h Fonteta, Teledeporte) en un partit en què tindrà un clar protagonisme el bàsquet africà en ambdós contendents.

 

Sobre el parquet, coincidiran 3 jugadores de Mali, totes elles amb un paper vital en el seu equip al llarg de la temporada. L’enfrontament a més, serà més bonic per donar-se en la pintura, sent les 3 jugadores, jugadores interiors.

 

Mariam Coulibaly serà la referència ofensiva de les catalanes. La pívot, amb 12.5 punts per partit i 16.6 de valoració, és una de les millors jugadores de la competició, i suposarà un gran repte per a Meiya Tirera, la pívot taronja, que a estes altures amitjana 15.2 punts i 13.1 de valoració. En eixe enfrontament la jugadora de l'equip català tindrà el suport d'una compatriota. Minata Keita és el seu complement perfecte. Es coneixen bé i connecten amb facilitat aportant Keita 5.2 punts i 6.9 de valoració en el que va de temporada.

 

Les tres jugadores es coneixen i mantenen una bona relació, ja no sols per la coincidència de jugar en la Lliga Dia, sinó també per haver coincidit defenent els colors del seu país sent internacionals absolutes. Sense anar més lluny, les tres van compartir minuts disputant juntes l'Afrobasket 2017, firmant una meritòria tercera plaça i quedant-se a un sol punt d'entrar en la final, en un partit, davant de Nigèria en el que Meiya va ser la máxima anotadora amb 15 punts.

 

“Vaig jugar contra Minata en Mali abans de ser professional, quan estava a Bamako i ella en Commune VI. Vaig jugar contra Mariam quan jo estava en Cadi i ella a Canàries. Però quan més vaig disfrutar va ser jugant juntes, aconseguint eixa tercera plaça en 2017 davant de tota la nostra gent. Sempre és bonic tornar-les a veure” explica Meiya. Ara es tornaran a enfrontar com a rivals, com ja van fer en la primera volta, esta vegada davant de l'afició de Valencia Basket, que podrà disfrutar de 3 de les millors jugadores del país africà.


TAGS: