Històric any coper per a Valencia Basket

13/02/2019

Valencia Basket ha escrit en este 2019 una nova pàgina en la seua història. Per primera vegada des de la seua creació, el club tindrà 4 representants en la competició copera. Un fet si és possible més històric, tenint en compte que només es dóna amb els taronja, ja que esta temporada és l'únic club que s'ha classificat en totes les categories possibles.

 

L'equip masculí va aconseguir la classificació després de véncer a domicili en la pista de Cafés Candelas Breogán, amb un gran esprint final abans de l'equador de la Lliga Endesa. Per als de Jaume Ponsarnau, serà la sèptima participació consecutiva i la 20a de la història. El seu rival de quarts de final serà el FC Barcelona, en una competició que es disputarà a Madrid esta mateixa setmana.

 

Paral·lelament, i començant inclús un dia abans, l'equip infantil masculí, entrenat per Ramón Congost, disputarà la fase final de la Minicopa. Els taronja van exhibir en la Fase Prèvia disputada en L’Alqueria del Basket, el seu potencial fruit del treball realitzat en la instal·lació. Van véncer en tots els seus partits i es van classificar com a caps de sèrie, oferint el sorteig una fase de grups en què es mesurarà a Real Madrid, Divina Seguros Joventut i Movistar Estudiantes.

 

Per la seua banda, el primer equip femení, amb Rubén Burgos al comandament, va posar la guinda perfecta a la primera temporada de la seua història en Lliga Dia aconseguint la classificació per a la competició copera amb solvència, com quint classificat. La competició s'obrirà a Vitòria per a les taronja amb un emocionant partit davant de Spar Citylift Girona, el líder de la competició. Al mateix temps, l'equip infantil femení de Laura Cucarella, disputarà la Txiki Kopa, junt amb els equips infantils de la resta de participants en la Liga Dia. Una excel·lent oportunitat de demostrar l'evolució de les xiques de L’Alqueria del Basket.

 

Esta doble participació és un gran colofó a l'aposta de Valencia Basket pel bàsquet femení, donant l'alternativa després de la desafortunada desaparició de Ciutat Ros Casares. Des de l'estiu de 2014, Valencia Basket integrava en la seua estructura als equips de formació femenins, que començarien a jugar en el Pavelló de la Malva-rosa com a seu, començant el primer equip femení del club el seu camí en la categoria Nacional, a la fi tercera divisió nacional. Un poc més de quatre anys més tard, l'èxit d'esta secció és total.

 

Per si no fóra poc, inclús PAM, la mascota del club, també disputarà la seua particular final. Després de véncer en les eliminatòries prèvies de la competició de ball de mascotes que desenrotlla la Lliga Endesa a través de les xarxes socials, la mascota participarà durant la Copa del Rei en una final doble, davant de Maximus de Breogán en Twitter i Granky d'Herbalife Gran Canària en Instagram.

 

El club demostra així que continua creixent, i que l'aposta pel bàsquet femení i el bàsquet de formació, són ja una realitat que acompanya a la consolidació del senior masculí entre els millors equips nacionals i europeus. Un club de bàsquet amb majúscules.


TAGS: