Màxim esforç sense recompensa en la semifinal de Minicopa Endesa davant Iberostar Canarias (81-72)

16/02/2019

Valencia Basket es mesurarà al Barça Lassa en el partit que decidirà el tercer i el quart lloc de la Minicopa Endesa demà diumenge a les 10.00 hores en Magariños després de no poder imposar-se en la semifinal davant el Iberostar Canarias per 81-72. L'equip català es va convertir en el rival taronja en perdre en l'altra semifinal davant el Real Madrid per 72-60. L'equip infantil de Valencia Basket va competir de tu a tu durant tot l’encontre tot i el cicló físic de Bassala Bagayoko (16 punts, 24 rebots i 4 taps per a 46 de valoració), arribant amb el marcador igualat al descans i lluitant per a tornar al partit malgrat la falta d'encert en el tercer quart.

Codoñer va ficar la primera i un triple de Lucas Marí va posar per primera vegada per davant en el marcador. Pinto i un triple de Diego Fernández col·locaven el 9-5 en el marcador després dels primers tres minuts, encara que Pablo Navarro després de rebot ofensiu no deixava créixer la renda aurinegra i Marí en transició ho empatava a nou. Malgrat l'aparició en el partit de Bagayoko imposant el seu físic, Valencia Basket trobava bons tirs prop de l’anella per al 13-11 al pas pel minut 5. Iberostar Canarias va castigar les pèrdues per a córrer i carregar de personals a l'equip taronja o trobar a Bagayoko baix l’anella per a agafar una renda de deu punts abans d'un triple de Lucas Marí i una safata en transició de Pajnic per a posar el 21-16. Un triple de Pajnic va equilibrar la tornada al partit de Bagayoko per a deixar el marcador en 23-19 al final del primer quart.

Roberto i Pablo Navarro van empatar el partit i Lucas Marí després de robatori li van donar la volta al marcador (23-25 min.13) encara que el quadre aurinegre va reaccionar amb un parcial de 6-0 que va tallar Pajnic amb un triple. Encara que el Iberostar Canarias continuava trobant l’anella, un triple de Codoñer i un altre de Pablo Silla col·locaven un a dalt a l'equip taronja en arribar a la meitat del segon acte. Adrián Salvador i Pablo Silla, tots dos després de rebot ofensiu, col·locaven tres a dalt a l'equip taronja, encara que una estirada final de l'equip aurinegre manava el partit al descans amb avantatge canari per 40-38.

Iberostar Canarias va començar millor la segona meitat encara que Pajnic va anotar les dues primeres cistelles de l'equip taronja en el tercer quart per a no deixar créixer massa la renda aurinegre fins a un triple de Fariña i una safata de Diego Fernández que donava de nou a Iberostar Canarias deu punts d'avantatge (52-42 min.24). Un triple de Pinto va portar a Ramón Congost a parar el partit però Bagayoko continuava tancant l’anella aurinegra i el seu equip feia pujar a poc a poc l'avantatge fins a posar-la en 17 abans d'una cistella baix l’anella de Roberto, una cistella des de la mitjana distància de Pablo Silla i una altra de Silla per a baixar-lo fins al 59-48 amb el qual es va arribar amb deu minuts per jugar.

Lucas Marí després de bot i Pablo Silla en transició van aprofitar l'absència de Bagayoko en el partit per a baixar el desavantatge de deu punts, encara que va ser Fariña el que va aguantar l'ofensiva aurinegra per a entrar amb 63-54 en els últims huit minuts. Un triple de Pablo Silla des de la cantonada va contindre la tornada de Bagayoko, però un nou triple de Fariña posava el partit en 70-57 amb cinc minuts per jugar. Els xics de Ramón Congost van continuar posant tot el cor per a tractar de reduir el seu desavantatge, però la falta d'encert dels dos equips com a conseqüència del cansament feia mal en l'eficàcia i el Iberostar Canarias va aprofitar per a matar definitivament el partit. Un últim esforç dels nostres xavals va reduir sensiblement la diferència amb punts interiors de Salvador i Pablo Navarro. L'equip va acabar anotant de la mà de Codoñer i va escoltar com la botzina final sonava mentre lluitaven per recuperar l'última pilota en un partit que va acabar amb el resultat final de 81-72.

Tercera trobada per la medalla de bronze

La de demà serà la tercera vegada en la qual Valencia Basket estiga implicat en un partit en el qual es dirimeix el tercer i quart lloc d'una Minicopa, amb un balanç d'un triomf i una derrota fins al moment. En l'edició de 2005, l'equip taronja va caure derrotat davant Unicaja per 67-63 i en la Minicopa de 2010, Valencia Basket es va assegurar la medalla de bronze en imposar-se a l'amfitrió Bilbao Basket per 56-50.