Victòria i classificació matemàtica per al Playoff en Extremadura (69-83)

23/02/2019

Valencia Basket va aconseguir una importantíssima victòria a Càceres davant d'un bon Nissan Al-Qázeres Extremadura en un partit que es va decidir en la segona part, amb un gran joc coral de les de Rubén Burgos. Tamara Abalde va firmar el seu millor partit com taronja en una victòria que dóna la classificació matemàtica per al playoff a falta de 5 jornades per a acabar la fase regular. Les taronja continuen fent història.

I això que el partit va començar molt complicat, amb una zona que s'entravessava i una Maize que feia molt de mal en atac. Pina i Meiya ho intentaven, però les locals estaven molt encertades amb una bona direcció d'Ocete, i es portaven el primer parcial.

L'aparició de Tamara Abalde no va ser prou. Perquè la seua excompanya, Paola Ferrari, també va aparéixer per les de casa. Diverses bones accions consecutives seues, recolzada en la pintura per una gran Miriam Forasté, donaven un avantatge de 6 punts a les extremenyes, que duraria poc. L'habitual eixida amb intensitat de Joy Adams, que anotava des del perímetre, va secundar a la perfecció a una Abalde que continuava dominant la zona, i li va valdre a les valencianes per a retallar abans del descans (40-39).

I a partir d'ací va arribar el vendaval. A les Abalde, Pina i Meiya es van unir una Anna Gómez perfecta en la direcció i una Jori Davis encertada en el tir, per a continuar trobant cada vegada més recursos en atac. Les faltes de Maize van passar factura a les locals, que trobaven a faltar a Ginzo, i no trobaven resposta a eixe passe extra que sempre buscaven amb encert les taronja. Parcial de 9-25 en el tercer quart i la victòria pareixia molt més prop.

En l'últim del partit, Forasté i Ramos van elevar el nivell per a maquillar el marcador, que va tancar Irene Garí amb un triple en l'últim segon, posant la guinda perfecta a un triomf per al record.