Bojan Dubljevic es classifica per al Mundial; Abalde, titular en una Espanya líder de grup

25/02/2019

Nit redona per als internacionals de Valencia Basket Alberto Abalde i Bojan Dubljevic amb les seues seleccions nacionals. El pivot va ser protagonista en la històrica passada per a la Copa del Món 2019 de Montenegro, que es va classificar per al seu primer Mundial malgrat perdre per 74-80 davant Letònia en Podgorica. La selecció balcànica va fer valdre la seua victòria en el partit d'anada i va defensar el marge de fins a huit punts pel qual podia perdre i traure el bitllet a la Xina. Bojan Dubljevic va col·laborar amb el triomf montenegrí amb 11 punts (incloent un triple sobre la botzina de possessió clau per a la sort del partit) i 4 rebots.

Per part seua, Alberto Abalde va contribuir al fet de que la selecció espanyola acabara com a primera del grup I en esta fase de classificació per al Mundial després d'imposar-se a la tercera selecció d'este grup que anirà al Mundial, Turquia, per un marcador de 74-58. L'aler de Valencia Basket va repetir titularitat amb la selecció espanyola i va acabar el partit amb 10 punts, 3 rebots i 2 assistències per a 10 de valoració. L'equip nacional va dominar el partit des de l'inici, encara que va ser amb el seu defensa del tercer quart, en el qual va deixar a Turquia en 6 punts, quan va certificar el seu desé triomf en la fase de classificació per al Mundial i el lideratge del grup I.

Però el vertader drama de la nit es va viure en el Sports Moraca de Podgorica. Bojan Dubljevic va eixir de titular amb la seua selecció en un inici de partit en el qual l'eixida en tromba d'una Letònia que recuperava a alguns jugadors d'equips d'Eurolliga respecte a l'equip que es va mesurar a Espanya el divendres va provocar que el partit es moguera durant els primers 30 minuts en rendes pròximes als 8 punts de basket-average que li valien a Montenegro per a classificar-se. Montenegro va reduir eixe desavantatge en l'inici de l'últim quart de la mà de Needham i els rebots ofensius de Dubljevic, però Strelnieks va convertir el final d’encontre en no apte per a cardíacs. Una cistella de Todorovic i una falta en atac forçada pel taronja Dubljevic va portar com a conseqüència un triple de Aleksa Popovic per a posar 4 a baix a Montenegro a 30 segons del final. Bertans va aprofitar els tres tirs d'una falta personal sobre ell, Needham només va aprofitar un dels seus llançaments des de la personal i Ate va ficar després de rebot ofensiu. Després de la falta ràpida sobre Needham, esta vegada el base de Montenegro no va perdonar, Bertans va fallar el triple que haguera donat la passada al Mundial a Letònia i el rebot va anar passant de mans fins que el temps es va esgotar classificant a Montenegro per al seu primer Mundial, el que es jugarà a la Xina del 31 d'agost al 15 de setembre.