València Basket prop de la sorpresa en la seua primera Copa de la Reina (52-49)

28/02/2019

València Basket ho va barallar fins al final, va demostrar ser capaç de competir contra el líder de la Lliga Dia, i va donar una gran imatge, però va acabar cedint en el seu històric debut en la Copa de la Reina. Spar Citylift Girona va fer valdre la seua experiència en un final estret en què ambdós van tindre opcions però va acabar manant el major encert de les catalanes. 


Una cistella de Colhado obria el marcador, empatant Tamara Abalde poc després des de la línia de personal. Els primers punts arribaven en el pal, i eixe era terreny de Meiya Tirera a València Basket, però Oma i Murphy responien per les catalanes. Va ser l'encert exterior de Jori Davis i una nova canastra de Meiya el que permetria que València Basket se n'anara dos dalt després del primer parcial.

 

Però el líder de la Lliga Dia encara tenia molt a dir. Les d'Eric Surís van aprofitar un moment de bloqueig ofensiu de les taronja per a castigar amb triples de Hampton i Buch, i agafar una diferència de 5 punts en el marcador, que era la màxima en un dolc més que equilibrat. La reacció en esta ocasió va arribar novament de la mà d'una Meiya Tirera imparable en el joc interior, que deixava les valencianes a tan sols un punt al descans (28-27) . 

 

El partit de la internacional per Mali era excepcional. Tant que la defensa de de Girona no trobava solució per a parar-la. De la seua mà i de la de Tamara, València Basket se n'anava quatre dalt, però un triple de Dongue i un tir lliure de Murphy, igualaven un marcador ple d'incertesa (37-37) . Amb els dos equips intentant trencar el marcador sense èxit, la diferència la podia marcar qualsevol detall. I el fet de que Girona entrara en bonus, va donar ales a un València Basket que es va tornar a posar dalt des de la línia de personal. No obstant això, una canastra de Rosó Buch en l'últim segon, tornava a deixar dalt a Girona després del tercer parcial (43-42) 


En l'últim i decisiu, la fredor de Laia Palau, que anotava els seus primers tres punts, va donar confiança a Girona. Responia Tinara Moore, per a demostrar que València Basket estava disposat a donar guerra fins al final. Però Laia tornava anotar, apareixent quan més la necessitava el seu equip, fent valdre la seua experiència en els instants finals. A pesar de tot València Basket no es vi baix i va tindre l'empat. No va entrar la safata d'Anna Gómez i el partit es va escapar. Però la lluita i l'esforç de les taronja, quedaran per sempre.


TAGS: