Valencia Basket durà a terme una acció solidària en favor de Por ti Mujer

07/03/2019

Valencia Basket ha anunciat, en una roda de premsa en què han participat les capitanes de l'equip femení Esther Díaz i Irene Garí, una acció solidària en favor de l'Associació Por ti Mujer que tindrà lloc durant el partit ant Cadi La Seu (Dissabte 19h, Fonteta, Twitter FEB). El Club, donarà un euro a l'associació per cada persona que vaja a la Fonteta a presenciar el partit.

 

L'objectiu no és un altre que fer un pas més en el treball diari que ja es realitza, l'únic d'Espanya a tindre als seus primers equips masculí i femení al màxim nivell, aprofitant l'ocasió per a omplir la Fonteta en un partit de bàsquet femení, posant una vegada més en valor l'esforç d'unes jugadores que des del primer moment han demostrat el seu interés en què es duga a terme esta acció.

 

“Créiem que era important fer una sèrie d'accions per a posar en valor tot este dia. Al club li arriba la inquietud de voler fer un poc més, per tindre més visibilitat i donar importància a tot el que fa el club durant l'any, ja que com sabeu tractem igual al femení i el masculí i és el que portem per bandera tot l'any. Per això donarem a l'Associació Por ti Mujer un euro per cada persona que vinga al partit. Així fomentem que vinga molta gent per una bona causa” declarava Víctor Luengo, responsable de Màrqueting.

 

“Per a l'equip és una setmana important. Com a dones i esportistes ens sentim identificades amb les dones que creuen i lluiten, i nosaltres com Valencia Basket ens sentim en una posició privilegiada i amb una part de responsabilitat” deia Esther Díaz.

 

Irene Garí la secundaba. “Teníem clar que volíem fer algo especial. Perquè ens recolzaren i que la gent es done compte del valor que posem dia a dia, del nostre esforç, que vinguen disfruten i valoren el nostre treball i agraïm al club que ens hi haja ajudat” explicava. L'Associació Por ti Mujer, lluita diàriament contra la violència de gènere i la desigualtat entre hòmens i dones. Compta amb projectes de gestió pròpia enfocats a fomentar l'apoderament de la dona víctima de violència de gènere i promoure la prevenció de la mateixa. Precisament ací anirà destinada la donació. Claudia Amador, una de les fundadores, va ser l'encarregada d'explicar el projecte en la compareixença.

 

“Volem donar-li les gràcies al Club per realitzar esta activitat. Tenim per finalitat lluitar contra la Violència de Gènere i anem un pas més enllà. Volem la realització del dret a la igualtat. Volem empoderar a la dona per a evitar que la violència de gènere continue succeint en el nostre àmbit. Estos diners ho volem destinar a l'Escola d'Apoderament a Mislata, que té com a finalitat donar formació que inclou aprenentatge en idiomes, perquè puguen aconseguir ocupació a més d'assessoria jurídica i psicològica. Volem crear una ludoteca a Mestalla, per a les dones que no poden accedir a la formació perquè no tenen amb qui deixar als seus fills” exposava.

 

Esta acció, s'unix a les altres del club ja anunciades per al partit, en un dia per al record. Globotá per a començar, 2000 mocadors commemoratius del Dia de la Dona per als 2000 primers que arriben i aplaudidores perquè tots els aficionats disfruten d'una gran festa del esport femení”

 

Delikia, patrocinador del partit

Puri Naya, Directora de Comunicació de Delikia, també va participar en la compareixença per a exposar les accions de l'empresa durant el partit, per al qual invita a prop de 100 dones. Representants institucionals, científiques, investigadores, acadèmiques, empresàries, escriptores, periodistes, cantants, actrius, i com no, esportistes que han fet història a València s'assentaran juntes en la tribuna del Valencia Basket Club per a presenciar el partit.

 

“Per a nosaltres és molt important este partit. Fa dos anys que comencem esta col·laboració, estan fent història i estic segura que la faran i com no podia ser de cap altra manera, estarem amb elles este dissabte. Hem invitat a unes 100 dones a la zona vip per a estar totes juntes i donar eixa imatge d'unitat per a aconseguir un fi comú, aconseguir eixos drets” concloïa.

 

 

 

 

 


TAGS: