Valencia Basket no pot amb un gran Cadi La Seu en una Fonteta bolcada (66-68)

09/03/2019

Valencia Basket va caure davant de Cadi La Seu en un igualadísim partit disputat en una Fonteta bolcada amb el seu equip, amb 3712 persones que van permetre que es donara eixa mateixa quantitat d'euros a l'Associació Por Ti Mujer amb motiu del Dia De la Dona. A més, prop de 100 dones de la societat valenciana van disfrutar de l'espectacle en primera fila invitades per Delikia, patrocinador del partit.

El partit va començar molt defensiu. A una cistella de Jori Davis, responia ràpidament Cadi La Seu. Però a partir d'ací costava sumar punts al marcador. Imprecisions en atac, pèrdues, i molta intensitat. Hempe i Kraker posaven per davant a les visitants en un quart de molt poca anotació, però un triple de María Bettencourt i la primera cistella de Tinara Moore li donaven la volta. Ningú desfeia la igualtat després dels primers 10 minuts.

En el segon quart tot canviava. L'encert ofensiu millorava pels dos equips, i als punts de Bahi i Aijanen responia una omnipresent Joy Adams i una acertadísima María Bettencourt. L'americana va celebrar la seua tornada exhibint un gran nivell i facilitat anotadora, i la portuguesa va traure la seua metralladora per a anotar quatre triples que van disparar a les seues en el marcador. Al descans, les taronja prenien aire (34-28).

Després del descans, les forces van tornar a equilibrar-se. L'aparició d'Etxarri en atac, va tornar la confiança a les catalanes, que a més van començar a fer mal des del tir exterior. Yurena Díaz, Hempe, Kraker, se van anar entonant i Cadi La Seu mai se'n va anar del partit. A pesar d'una Meiya Tirera que va anar recuperant sensacions en el pal. Precisament seua, després d'una gran assistència d'Anna Gómez, seria l'última canastra del quart, que després d'un nou triple de Bettencourt, donava un lleuger avantatge a les de casa (50-45).

Però les de Bernat Canut, tenien un as en la mànega. Triples clau que van anul·lar qualsevol esforç taronja. Quan les de Rubén Burgos obrien bretxa amb bones defenses de Tamara, o encerts de Meiya i es posaven quatre dalt, arribava el triple. Hempe primer, Kraker després i Yurena Díaz amb el triple definitiu. Encara anotaria Pina per a posar a Valencia Basket a un punt, però no va ser prou i no va haver-hi temps per a més.

Es complica per a les taronja la possibilitat de ser cap de sèrie en el playoff, però res entela una primera temporada per al record al màxim nivell, i les xiques de Rubén Burgos continuen demostrant que tenen nivell suficient per a competir contra qualsevol.