La Fonteta decidirà el guanyador de la 7Days Eurocup (95-92)

12/04/2019

ALBA Berlín es porta un igualat segon partit que es va decidir en la pròrroga. La Fonteta decidirà el guanyador de la competició en el tercer i definitiu partit dilluns que ve 15 de març a les 20:30 hores.

Jaume Ponsarnau va començar el partit amb el quintet format per Sam Van Rossom, Joan Sastre, Fernando San Emeterio, Will Thomas i Mike Tobey. Una cistella amb addicional del pivot taronja va respondre als dos encerts inicials dels alemanys i un triple de San Emeterio va posar per primera vegada per damunt a l'equip taronja. L'aler càntabre va replicar a una cistella de Clifford amb el seu segon triple, però Giedraitis va empatar amb un altre el partit a nou després dels primers quatre minuts. Will va clavar el triple des de la cantonada i encara que l'ALBA aconseguia segones opcions, no les va aprofitar i un nou triple de Van Rossom posava el 10-15 al pas per la meitat del primer quart. Sikma i un triple de Wagner van empatar el partit de nou i Hermannsson li va donar la volta des del tir lliure. Un tir lliure de Labeyrie i un triple de Doornekamp equilibraven la cistella de Giffey, encara que Wagner va ficar el seu segon triple, Matt Thomas el tornava a empatar des de la personal. Siva va ficar una safata de molt de mèrit per a deixar el marcador en 23-21 al final del primer quart.

Un triple de Matt Thomas va obrir el segon acte i encara que l'equip taronja va tancar bé la seua anella i el rebot en les següents accions, li va faltar encert per a ampliar la seua renda fins a dos tirs lliures de Dubljevic. Sikma va ficar la primera de l'ALBA amb un mat, els àrbitres li van xiular la tercera a Tobey en atac i Giffey va tornar a posar a dalt als seus (27-26 min.14). Sastre va clavar el triple després d'un rebot ofensiu de Will, i Hermannsson va portar a Ponsarnau a parar el partit amb empat a 29. Abalde va convertir després de l'estratègia de fons però l'islandés de l'ALBA va assumir el protagonisme ofensiu per a tornar a posar per damunt als alemanys. Una preciosa safata de Abalde ho empatava però Thiemann i els tirs lliures estiraven l'avantatge local fins al 40-33. Dubljevic va tallar la sequera des del tir lliure i el partit va entrar en una dinàmica d'intercanvi d'encerts des de la línia de personal del qual ho va traure Diot provocant una pèrdua i Will amb un mat per a manar el partit al descans amb 42-39.

Un triple de Sastre va replicar la cistella inicial de Nnoko però Giedraitis va ficar un altre des de la cantonada. Dubljevic li va traure tres faltes al pivot camerunés de l'ALBA i va ficar als alemanys en primes i una antiesportiva de Clifford sobre San Emeterio va suposar una jugada de quatre punts que va posar a un a l'equip taronja. Un ganxo de Will va posar per damunt a l'equip taronja, Giffey va tallar el parcial en 0-6 des de la mitjana distància però Will seguia al seu generant-se punts en el pal baix (49-50 min. 26). Giedraitis va ficar un altre triple des de la cantonada i li van xiular dues faltes seguides a Tobey que li van tirar del partit, la segona en una cistella amb addicional de Giffey per al 55-50. Will va ficar el triple des de la cantonada, Clifford va anotar de dos en transició i San Emeterio no va perdonar des del tir lliure. Els àrbitres li van donar tres tirs lliures a Hermannsson sobre el seu tir forçat després d'una bona defensa, Diot va ficar dos i malgrat la defensa, es va xiular atac mentre Dubljevic tractava si es fes espai. La tècnica xiulada a Matt Thomas li va donar tres tirs lliures a Siva, dels quals va aprofitar dos i Dubljevic es va penjar per a entrar amb 62-59 en els últims deu minuts.

L'últim acte va començar amb nervis i amb errors pels dos costats fins a un ganxo de Sikma i un triple de Van Rossom. Un robatori de Doornekamp amb cistella del propi aler canadenc va empatar el partit i una passada del mateix Aaron a Labeyrie va tornar a posar per damunt a l'equip taronja. Després de la falta en atac de l'ALBA, la circulació va trobar de nou a Labeyrie per a la canastra baix l’anella i Doornekamp va robar una altra pilota que va servir per a ficar a l'equip alemany en prima. Un mat de Giffey va tallar el parcial en 0-9 però Van Rossom va aprofitar l'assistència de Will per a ficar el triple que posava el 66-71 a quatre minuts del final. Saibou va aprofitar els seus dos tirs lliures, Will es va fabricar el ganxo i Siva va ficar el triple llunyà sobre la botzina de possessió per a posar a dues als alemanys. Will va rebotar en atac i Sam va convertir des de la mitjana distància i Sikma va convertir en dos punts una pilota solta per a entrar amb 73-75 en els últims dos minuts. Dubljevic només va aprofitar un dels seus tirs lliures i un 2+1 de Thiemann va empatar el partit a 76. Will va traure falta però només va aprofitar el segon tir lliure i Thiemann després d'una assistència de Siva va posar el 77-78 ja en l'últim minut. Van Rossom va clavar el triple llunyà i Siva des del tir lliure va posar el 79-80. El crono es va quedar en 20 quan va haver-hi falta sobre San Emeterio, que va ficar els dos per a posar tres a dalt a l'equip taronja. Va haver-hi intercanvi de tirs lliures entre Siva, que va ficar els dos, i San Emeterio, que va fallar un perquè li van quedar onze segons a l'ALBA amb dues a baix. La jugada de pissarra va acabar amb una safata de Siva que empatava el partit a 83 amb 2,2 per jugar. La jugada taronja no va eixir i el partit es va anar a la pròrroga amb 83-83.

Giedraitis va ficar un triple després dels dos primers errors i després de la fallada, Sikma va ficar un altre triple per al 89-83. Van Rossom va ficar el triple en la següent acció, Sikma va traure falta i va convertir els seus dos tirs lliures i Van Rossom va fer el mateix. Nnoko també va ficar els seus dos lliures. Matt no va anotar però Sikma tampoc i San Emeterio va traure tirs lliures. Va ficar el primer i el rebot del segon va acabar en un triple de Van Rossom per a posar a un a l'equip taronja. Nnoko va cometre falta en atac, donant-li bola a Valencia Basket amb 37 segons. Però el tir de Matt Thomas no va entrar i va haver-hi falta ràpida sobre Sikma, que va ficar els dos per al 95-92. L'últim triple taronja no va entrar i la sèrie es decidirà a València en el tercer partit, que es jugarà el dilluns 15 d'abril a la Fonteta a les 20.45 hores.as.