Campions de la 7Days Eurocup! (89-63)

16/04/2019

Valencia Basket va guanyar el seu quart títol de la 7DAYS Eurocup en imposar-se en el tercer partit a l'ALBA Berlín per 89-63. L'equip taronja es va refer d'una mala eixida de partit amb una excel·lent defensa des del minut cinc i amb un parcial a favor en el primer quart per a igualar-lo i es va posar per davant amb un 10-0 en el segon acte. L'equip taronja va protegir el seu avantatge amb un altre bon exercici defensiu en el tercer i fins i tot la va augmentar en l'inici de l'últim acte per a assegurar el seu quart títol de l'Eurocup, el segon davant el seu públic. Al costat de l'esforç col·lectiu en la defensa, Dubljevic (18 punts), San Emeterio (18) i la primera part de Matt Thomas (19) van ser decisius en el triomf.

Jaume Ponsarnau va començar el partit amb el quintet format per Sam Van Rossom, Guillem Vives, Fernando San Emeterio, Will Thomas i Mike Tobey. L’encontre va començar amb quatre cistelles i un triple de l'ALBA per a un parcial d'eixida de 0-11 amb un equip taronja sense encert en els primers compassos que va trencar una safata de San Emeterio després d'una estratègia de fons. Dubljevic aconseguia segones opcions i anotava després de rebot ofensiu però Giedraitis responia amb un triple. San Emeterio des del tir lliure i un triple des de la cantonada de Matt Thomas van reduir el desavantatge taronja i Diot des de la línia de personal va posar el 10-14 a dos minuts del final del primer acte. Un ganxo després d'anar-se per línia de fons de Dubljevic va posar a dos a l'equip taronja abans d'un tap de Diot a Siva que va ser xiulat com a personal. El base de l'ALBA Berlín va tallar el parcial en 11-3 però Matt Thomas es va fabricar la safata i Schneider va ficar des de la mitjana distància. Matt des de la cantonada va clavar el triple per a deixar el marcador en 17-18 al final del primer quart.

Un triple de Dubljevic va posar per damunt a l'equip taronja i malgrat la cistella de Thiemann, Diot va trobar sol a Matt a la cantonada per a un nou triple i Labeyrie a Dubljevic per al mat. Una safata de Sastre va prolongar el parcial mentre la defensa taronja segellava el seu cércol i un triple de Will Thomas posava el 30-20 al pas pel minut 15. Un triple de Siva va deixar el parcial en 10-0 però San Emeterio li va replicar amb un altre i després d'una bona defensa, el triple de Matt Thomas portava a Aíto a parar el partit amb 36-23. Però Diot va furtar la bola i el propi Matt va ficar la safata en transició. I en l'acció següent, nou robatori de Antoine i safata fàcil, ara de Will (40-23 min.18). Un nou triple llunyà de Siva i un mat després de robatori de Giedraitis portaven a Ponsarnau a parar-ho amb 40-28. L'aler lituà va ficar un altre triple després de la fallada taronja però una bona jugada col·lectiva va acabar amb una safata amb addicional de Will per a mantindre la renda per damunt de la desena. I després de la defensa, un triple de Dubljevic i una cistella amb un pas zero sobre el límit de Clifford manaven el partit al descans amb 46-33.

Clifford i San Emeterio van intercanviar cistelles per a començar el quart i l'aler càntabre va assumir el protagonisme ofensiu en l'inici de la segona meitat per a protegir la renda local. Giedraitis va ficar el triple, Labeyrie es va fabricar el ganxo malgrat la defensa de Sikma i després del rebot ofensiu, Sastre va clavar el triple per a tornar a posar el +17 i després del robatori d'una defensa col·lectiva, una falta sobre la penetració de San Emeterio li va donar dos tirs per a posar el 56-38 al pas pel minut 25. Siva va tallar el parcial taronja amb un tir lliure i Will Thomas es va penjar en el primer atac contra la zona plantejada per l'ALBA. L'equip alemany anotava només des de la línia de personal però el triple de Doornekamp posava per primera vegada la vintena d'avantatge i Tobey i el propi aler canadenc des de la personal van posar el 63-41. Hermannsson va ficar el triple per a deixar el marcador en 63-44 amb deu minuts per jugar.

Però València Basket no volia esglais ni sorpreses, així que va continuar defensant i trobant l'anotació suficient amb dos ganxos seguits de Dubljevic per a continuar protegint el seu avantatge mentre els minuts queien. Giedraitis va ficar un triple però Sam va trobar a Will per a la cistella a anella passada i San Emeterio va ficar el triple des de la cantonada per al 72-49 a sis i mig del final. Thiemann va anotar, però Dubljevic va traure la cistella encara que va fallar l'addicional. Rokas Giedratis va continuar anotant des de fora però San Emeterio va trencar al seu parell per al mat a una mà. L'equip alemany aconseguia segones opcions per a entrar amb 76-56 en els últims cinc minuts però San Emeterio seguia encés, la qual cosa unida a un triple de Matt Thomas i una canastra amb addicional posava el 84-56 amb tres minuts per jugar i una Fonteta que ho celebrava en gran en la graderia. Els últims compassos només van servir perquè el marcador final es quedara en 89-63.