La festa seguix amb una gran victòria davant d'Iberostar Tenerife (88-73)

20/04/2019

Valencia Basket va allargar la festa en una setmana fantàstica imposant-se al Iberostar Tenerife per 88-73 en la vesprada en la qual va entregar el títol de la 7DAYS Eurocup aconseguit el dilluns a la seua afició. L'equip taronja es va posar per davant amb un parcial de 11-0 en el primer quart, va vore com l'equip aurinegre es posava per damunt de la mà de Gillet i va tornar a prendre el comandament del partit amb un parcial de 26-7. El Iberostar Tenerife va apretar les dents en defensa per a buscar les seues opcions però tres xispes de Mike Tobey van defensar la renda local i no donaren opció a la remontada visitant.

Jaume Ponsarnau va començar el partit amb el quintet format per Sam Van Rossom, Joan Sastre, Fernando San Emeterio, Will Thomas i Mike Tobey. Una acció individual de Sastre va obrir el marcador i un mat de Will posaria el 4-0 abans del mat de Iverson. San Miguel va empatar el partit abans de dos triples seguits de Van Rossom i Sastre i un mat en transició de Will Thomas, la qual cosa unida a un triple arribant de Van Rossom va portar a Vidorreta a parar el partit amb 15-4. Un triple de Abromaitis va tallar el parcial en 11-0 però Tobey li va contestar amb un altre. Brussino també va anotar de tres però San Emeterio li va contestar amb un altre triple i una safata en transició de Sastre va elevar l'avantatge a +13. Gillet va ficar el triple des de la cantonada i Matt Thomas la va clavar des de la mitjana distància per a deixar el marcador en 25-13 al final del primer quart.

Gillet va obrir el segon acte amb un triple i Bassas el va baixar fins al 25-18 amb una safata però Abalde amb un mat després de robatori defensava la renda taronja. Altres dues cistelles seguides de l'equip aurinegre li van acostar a cinc punts però una bona jugada col·lectiva va acabar amb una safata de Matt per al 29-22 al pas per la meitat de la segona habitació. L'escorta taronja es va erigir en protagonista amb un tap i un triple en l'altre costat, encara que l'eficàcia en el triple del belga Gillet mantenia a cinc al Iberostar Tenerife. Abalde va atacar l’anella amb decisió per a la safata acrobàtica però els punts baix l’anella de Sáiz i una safata de Beirán posaven el 34-32. Un triple de Will Thomas després d'una bona defensa i una safata de San Miguel manaven el partit al descans amb 37-34.

Gillet i Dubljevic van començar la segona meitat intercanviant tirs lliures i malgrat la cistella de San Miguel, un triple de Sastre defensava la renda local. Staiger va ficar el triple malgrat estar ben defensat i una anella passada de Gillet va posar per damunt a l'equip laguner (42-43 min.23). El belga del Iberostar Tenerife va seguir amb la seua exhibició ofensiva però San Emeterio i Van Rossom des de la mitjana distància mantenien el partit equilibrat. L'aler càntabre es va tirar l'equip a l'esquena amb quatre punts seguits però Staiger va ficar el triple des de la cantonada i Abromaitis després de rebot ofensiu va tornar a posar per damunt al Iberostar Tenerife abans d'un triple de Matt Thomas. Un nou triple de Doornekamp va ser replicat per un altre des de la cantonada de Staiger però després del rebot ofensiu de Will, Van Rossom va ficar el triple frontal i després del temps mort, la safata per a donar un poc d'aire a l'equip taronja (61-56 min.28). Bassas i Tobey van intercanviar cistelles i després d'una falta en el rebot sobre Will, l'ala-pivot taronja va anotar dos tirs lliures. I després del canvi de defensa a una zona i la fallada aurinegra, Doornekamp va acabar el quart amb un triple per a deixar-lo en 68-58 amb deu minuts per jugar.

Matt Thomas va començar el quart amb un triple i després de traure una falta en atac, un triple de Diot van elevar el parcial taronja. Una bona circulació va acabar amb el mat de Tobey (76-58) i la defensa valenciana continuava tancant el seu cércol encara que concedia algunes segones opcions. Precisament d'un rebot ofensiu van vindre els tirs lliures de Colton Iverson que van parar el parcial en 26-7 des de l'última vegada que l'equip aurinegre va estar per damunt. Iberostar Tenerife volia aferrar-se a les seues opcions de partit des de la defensa i castigava els errors perquè Iverson traguera personal i anotara des del tir lliure o que Brussino ficara un triple, la qual cosa va portar a Ponsarnau a parar el partit amb 76-65 i menys de sis minuts per jugar. Després d'un parell d'errors, Mike Tobey es va fer gran en el partit amb un triple i un mat pel centre després d'un robatori i una preciosa passada de Diot. Després del temps mort de Vidorreta, Iberostar Tenerife va canviar la pressió i va aconseguir recuperar algunes pilotes, encara que es va deixar alguns tirs lliures pel camí. Però Tobey va convertir baix l’anella i les cames de refresc van millorar la intensitat defensiva de l'equip taronja per a deixar el resultat final en 88-73.