Perfumerías Avenida colpeja primer en Salamanca (80-57)

21/04/2019

Valencia Basket va demostrar que no li queden xicotetes les semifinals de la Lliga Dia, competint de tu a tu davant del vigent campió a qui va posar contra les cordes en una gran primera part. Perfumerías Avenida va haver de suar davant de la seua gent per a exhibir la seua millor versió en la segona i aconseguir el primer punt de l'eliminatòria. Les de Rubén Burgos buscaran empatar en la Fonteta el pròxim dia 25.

Tamara Abalde estrenava el marcador, i els primers minuts eren igualats. Meiya Tirara exhibia la seua millor versió, i els seus punts mantenien a les taronja per damunt a pesar de l'exhibició inicial de Silvia Domínguez des del joc exterior. Un triple de Loyd posava l'empat, però l'encert taronja, només amb tirs de dos, era elevadíssim i un tir a tauler de Bettencourt donava un punt de diferència després del primer parcial (19-20).

En el segon quart, la duresa i agressivitat de les locals els va passar factura a les de Rubén Burgos, que a pesar de tot es mantenien en el partit. Un triple de Pina i la intensitat de Joy Adams van mantindre la igualtat, mentres Miguel Ángel Ortega continuava sumant efectius en atac, amb Givens, De Souza i Elonu anotant. Dos tirs lliures de la xica del aniversari, Jori Davis, van deixar el marcador en un esperançador 37-33.

A partir d'ací, Perfumerías Avenida va exhibir la seua millor versió. De nou intensitat defensiva, i una àmplia rotació de les de casa, van ser massa per a Valencia Basket. Laura Gil en el joc interior, els triples d'Asurmendi, les faltes que treia Elderbrink i les segones opcions d'Elonu o Robinson demostraven el rival que tenien davant les taronja. L'equip taronja ho va intentar amb ganes, però l'encert no va acompanyar i al final del tercer quart, el partit pareixia perdut (64-44).

Va estrenar Meiya l'últim, en el que Rubén va repartir minuts i va gestionar els descansos de cara al segon partit de la sèrie. Asurmendi ampliava la diferència, però un triple de Bettencourt i dos punts d'Abalde demostraven que les valencianes no es donaven per vençut a pesar del marcador. La remuntada, això sí, era impossible i les de Salamanca es van portar el primer punt.