L'Eurocup i els rècords del Món de Mitja Marató, productes de la inversió en esport de Juan Roig

23/04/2019

La consecució de l'Eurocup per part del Valencia Basket dilluns passat suposa una important fita per al club i posa la guinda a un exercici de mecenatge esportiu de Juan Roig que es va desenvolupar en 2018 i que, en el cas del bàsquet al no coincidir la temporada amb l'any natural, recull els seus fruits ara.

En 2018, Juan Roig va invertir un total de 25 milions d'euros en esport. Els mateixos es distribuixen entre els dos vehicles a través dels quals canalitza eixa vocació de compartir amb la societat el que ha rebut d'ella: Eixos vehicles són el mateix Valencia Basket, al qual ve donant suport des de fa 32 anys, i la Fundació Trinidad Alfonso, que va nàixer en 2012.

El mecenes valencià va invertir 11 milions d'euros en la Fundació per a impulsar el mig centenar de projectes que s'han desenvolupat en 2018. Els altres 14 milions d'euros fins a aconseguir eixa xifra de 25 van ser per al València Basket.

La inversió en la Fundació Trinidad Alfonso s'ha destinat a multitut de projectes, entre els quals destaquen la Marató i Mitja Marató València, als quals es va sumar en 2018 una fita irrepetible: el Mundial de Mitja Marató. El resultat d'eixos esdeveniments va ser consolidar la posició de València com a referent en el món de la carrera a peu. A més de per l'alta participació en els mateixos, perquè també es van collir resultats en l'esportiu. En el Mundial de Mitja Marató es va aconseguir el rècord del món femení i en la Marató València Trinidad Alfonso EDP, el rècord del món masculí.

A més, la Fundació ha vertebrat la seua activitat de llarg a llarg de la Comunitat Valenciana en diferents projectes que li han ajudat a complir els seus objectius fundacionals. Destaca la seua labor per a potenciar l'esport turístic a través de la iniciativa Programa de Suport a Competicions i el llançament de la marca Comunitat de l’Esport que pretén posicionar a la Comunitat Valenciana com un referents nacional i internacional, a més d'ordenar l'esport que es practica i organitza en les tres províncies. Entre la Marató de València i les diferents proves que ha atret a la Comunitat el PAC_CV s'estima que l'impacte econòmic d'aquest turisme esportiu ascendeix a 33,4 milions d'euros.

Un altre dels grans números de l'activitat de la Fundació ve dels més de 120.000 xiquets, xiquetes i joves aconseguits per alguna de les seues accions. Des del Dia Olímpic o les sessions de FER Play que tenen lloc en els diferents col·legis al Dia de l’Esport, que l'any 2018 va aconseguir sumar a més 90.000 escolars. Una altra de les línies de treball, el suport als esportistes com a referents, va deixar la xifra de 328 beques o ajudes de diferent índole, des del Projecte FER a les beques de tecnificació amb les diferents federacions esportives.

Eurocup, femení i l’Alqueria

Pel que respecta al club de bàsquet de la ciutat, el Valencia Basket, destaca, sobretot, la recent consecució del seu quart títol d'Eurocup i seté en la seua història. Al marge del primer equip, l'altre gran èxit va arribar de la mà del València Basket femení. El passat estiu va aconseguir l'ascens a la màxima categoria del bàsquet nacional i enguany, en el seu debut, ja s'ha classificat per a disputar la pròxima temporada la competició europea. El Valencia Basket és, de fet, l'únic club del panorama nacional que té als seus dos primers equips, masculí i femení, en les seues màximes categories.

2018 va evidenciar també la important activitat en l’Alqueria del Basket, les instal·lacions del qual van ser utilitzades per més de 12.000 persones, en la seua immensa majoria xiquets i xiquetes. En eixes pistes, a més, s'estan formant més de 600 xiquets, xiquetes, joves i entrenadors.

Uns números als quals cal afegir els més de 8.000 abonats de l'entitat o els més de 300.000 aficionats que han acudit a la Fonteta a presenciar els encontres del primer equip tant masculí com femení.

 

 


TAGS: